Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden eddiginél jobb 3D-s nyomtatókkal rukkolt elő a 3D Systems

Smart home

Minden eddiginél jobb 3D-s nyomtatókkal rukkolt elő a 3D Systems

Alaposan felfrissítette palettáját a 3D Systems.

A CES-re időzítette idei nagy durranásait a 3D Systems. A 3D-s nyomtatóiról ismerté vált vállalat kihasználta a technológia egyre nagyobb népszerűségét, újdonságai biztosan sok érdeklődőnél kerülnek fel majd a kívánságlistára.

 

CubePro

A sort a CubePro-val kezdték, az új modell 5000 dolláros áron debütál, ám ezért a pénzért igen sokat is ad. Egyszerre ugyanis akár három színben is tud nyomtatni a készülék, illetve a többféle anyag sem akadály számára.

CubePro-left-low-backlit-hires

A Wifi kapcsolattal működő modell egy átlagos készüléknél 2,5* nagyobb darabokat is el tud készíteni, ezzel a gyártó szerint kiváló lehet a hobbi vagy akár profi körülmények között nyomtatóknak. A modell apró, 27,5 centis magassága és 26,5 centis szélessége miatt akár egy asztalon is könnyedén elfér, így gyakorlatilag bárhol munkára fogható.  A mai okostelefonos világban kifejezetten üdvözítő, hogy az általunk iOS, Android vagy Windows Phone alapú készüléken elkészített modellt egyből, a telefonról ki tudja nyomtatni.

Cube 3

A következő újdonság jóval közelebb került az elérhető árkategóriához, a harmadik generációs Cube modellért ugyanis “csak” 1000 dollárt kér a gyártó. Az új modell egyszerre akár két színnel tud dolgozni, illetve a CubePro-hoz hasonlóan számára sem akadály az eltérő anyagok használata.

cube-3-3d-printer-2.png

 

A versenytársaknál kétszer gyorsabb készülék minden fontos szabványnak megelel, így akár gyermekek számára is használható, biztosan nem okoz majd sérülést. A Cube 3 kialakításakor a hordozhatóság is szempont volt, a modell így  a kialakított kéztámaszok segítségével könnyedén cipelhető egyik szobából a másikba. Akárcsak fejlettebb társa, a Cube is támogatja a 3D Systems iOS-re, Windows Phone-ra és Androidra készült applikációját, így akár mobilról is nyomtathatunk.

CeraJet

A most bemutatott újdonságok közül egyértelműen a CreaJet képviseli a csúcsot, a 10000 dollárért kínált modell ugyanis professzionális felhasználásra készült.

weave-cups-jf-brandon-hires

A gyártó szerint a készülék leginkább a művészek számára jelent  jó alternatívát, a CreaJet ugyanis akár a kerámia használatától sem retten meg, így fazekasok is nyugodtan alkalmazhatják.  A 2014 második felében érkező modellről sokat még nem árult el a gyártó, reméljük hamarosan minden érdekes újításról beszámolnak a készülékkel kapcsolatban!

CubeJet

Szintén az év második felében számíthatunk a kifejezetten oktatási és kisvállalkozási célra kifejlesztett CubeJet-tel.

CubeJet-Color-Part-hires

Az 5000 dolláros áron piacra kerülő modell pontos specifikációját egyelőre nem árulták el, mindössze annyit tudtunk meg, hogy a CubeJet kifejezetten precízen és gyorsan dolgozik majd minőségben pedig eléri a professzionális modelleket, azoknál jóval megfizethetőbb áron.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés