Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új szintre emeli a 3D-s tervezést a 3D Systems

Smart home

Új szintre emeli a 3D-s tervezést a 3D Systems

Két új, igen érdekes kütyüt is bemutattak a 3D-s nyomtatók mellett.

Igen aktívan dolgozott az elmúlt időszakban a 3D Systems csapata, az amerikai vállalat ugyanis rengeteg újdonsággal érkezett a las-vegasi rendezvényre. A 3D-s nyomtatók mellett bemutatkozott a világ első, felhasználóknak készített 3D-s egere és megjelent a háromdimenziós letapogató eszköz iPad verziója is.

Touch

A számítógépes tervezés új szintjét valósíthatjuk meg a Touch névre keresztelt, 3D-s haptikus egérrel. A kütyü lényege, hogy a tervezők ezentúl professzionális keretek között dolgozhatják ki a háromdimenziós terveiket.

3d-systems-touch

Bár első látásra nem teljesen egyértelmű, hogy mekkora sikert arat majd az újdonság, a gyártó szerint sok tervezési területen nagy hasznát vehetik majd a modellnek. Az biztos, hogy nem lesz tömegmodell,  egyetlen példányért ugyanis 500 dollárt kérnek. A készülékhez tartozik a még augusztusban bemutatott, a tervezést nagyban megkönnyítő Sculp nevű szoftver is.

iSense

Még 2013-ban mutatkozott be a vállalat 3D-s letapogató készüléke a Sense. Segítségével egy pillanat alatt elkészíthetjük egy személy pontos 3D mását, de egy ruha vagy állat digitalizálása sem akadály többé. A 3D Systems most egy még nagyobb népszerűségre szert tehető kiadást leplezett le, az iSense ugyanis a már ismert készülék iPad-hez készített variánsa.

isense

Az új kiadás kisebb és könnyebb a már piacon lévő modellnél, így várhatóan azok körében is nagy sikert arat majd, akik eddig a méret okán nem vásárolták meg a Sense-t. Az 500 dolláros áron megjelenő modellel leghamarabb az év második felében találkozhatunk a boltok polcain.

Az alábbi videón megtekinthető az eredeti Sense működés közben:

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés