Connect with us

technokrata

Felhőbe költözik a PlayStation

Smart home

Felhőbe költözik a PlayStation

A CES-en leplezte le felhő alapú játékszolgáltatását a Sony.

Még 2012-ben vásárolta meg a Gakai felhőszolgáltatást a Sony. Akkor nemigazán tudtuk, mit hoznak ki a japánok a felvásárlásból, ám mostanra kiderült, hogy egy teljesen új, Playstation Now névre keresztelt megoldáshoz kellett a vállalat tudása.

A szolgáltatás lényege, hogy a játékokat ezentúl nem kell majd telepíteni, a kompatibilis eszközhöz elég egy irányítót csatlakoztatni és indulhat a játék. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy körülbelül úgy fogunk majd játszani a jövőben, ahogy most egy Youtube videót megtekintünk. A munkát a japán óriás szerverei végzik majd, ám az első tapasztalatok alapján minimális késések még előfordulnak.

playstation-now-devices_1269

Elsőként PS3-as játékok futtatását teszik lehetővé, a PS4, PS3 és PS Vita alapú modelleken, késöbb pedig akár a Bravia televízióról is indulhat a móka. Az már biztos, hogy nem csak a Sony tulajdonosok élvezhetik a felhőn lévő játékokat, a japán vállalat ugyanis nem csak a saját berendezéseire teszi majd elérhetővé a szolgáltatást, ezáltal nem lesz gond, ha esetleg más márkájú televízióval rendelkezünk.

A szolgáltatásban kibérelhető lesz egy játék, de a függők akár “bérletet” is vehetnek. Számunkra rossz hír, hogy Európa az amerikaitól eltérő PAL rendszer miatt egyelőre nem kap Playstation Now-ot, reméljük, hogy legkésőbb jövőre már mi is a felhőből élvezhetjük a legjobb játékokat.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin