Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön az első teljes képernyős Asha?

Kütyük

Jön az első teljes képernyős Asha?

A netre került kezelési könyv alapján úgy tűnik, hogy a Nokia S40-es sorozata elhagyja a fél képernyőt és egészalakos üvegre vált. Bemutatkozik a Nokia Asha 306.

A Nokia vezér Stephen Elop még tavaly nyáron elárulta, hogy hamarosan várható egy, a készülék teljes egészében érintőképes felülettel rendelkező S40-alapú okostelefon, melyet akkor még nyílván nem Asha 306-nak hívott, hiszen akkor még sem ez, sem a Lumia nem volt közismert márkanév.

Aztán szép sorban kijöttek az olcsó Asha-telefonok, de mindegyik fél képernyős megoldással rendelkezett, az egész kijelzős verzió pedig a feledés homályába veszett. Egészen mostanáig, ugyanis kikerült az Asha 306 néhány ábrája, amelyen kitűnően látszik, hogy az egész előlap üvegfelületű, azaz a fizikai QWERTY-billentyűzet már a múlté, néhány funkciógomb kivételével javarészt kijelző található a készülék elején. A bemutatóra viszont még várni kell, ugyanis állítólag pár hónap kell még a debütáláshoz. Hogy milyen operációs rendszer fog futni rajta, az nem egészen világos, ugyanis a korábbi Asha modelleken és az S40 sorozaton eddig Symbian futott, de a képeken jól látszik, hogy az új rendszer a legkevésbé sem hasonlít rá, néhány dolgot bizony az Androidból és az iOS-ből nyúltak, így a felső információs sor lehúzható, két ujjas nagyítás és működni fog rajta (például fényképeknél, térképnél). Ami a magyarázó ábránál még kitűnik, hogy microSD-vel bővíthető és a töltőnyílás a készülék tetején található, a készüléket a jobb oldalon található gombbal zárhatjuk le és csak két gomb lesz az előlapon: az egyikkel felvesszük a telefont, a másikkal pedig befejezzük a hívást. Akit érdekel a teljes dokumentáció, az itt elolvashatja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés