Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rajzolj valamit, megmondom mi az

Kütyük

Rajzolj valamit, megmondom mi az

Az Angry Birds és a Fruit Ninja után újabb sikergyanús játék van a láthatáron, mely napok alatt milliók kedvencévé vált iOS-en és Androidon egyaránt. Vigyázat, nagyon addiktív!

A Draw Sotmething minden idők egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb játéka lett az oksotelefon világában, ugyanis bő egy hónap alatt annyian töltötték le készülékükre, mint amennyi a legtöbb népszerű programnak több évébe került. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Zynga, melynek olyan nagyszerű játékokat köszönhetünk, mint a MafiaWars vagy a Farmville, 200 millió dollárért megvette (állítólag) a készítőtől.
Miután letöltöttük az OMGPOP játékát AppStore-ból az első indításkor kéri Facebook vagy e-mail fiókunkat, hogy a címlista alapján felkérhessük azokat az ismerőseinket egy közös játékra, akiknek szintén telepítve van a játék a telefonján, táblagépén. A játék maga nagyon egyszerű: kitalálunk valamit, lerajzoljuk a képernyőn, ismerősünknek pedig ki kell találnia, hogy mire is gondoltunk. Mindezt egyelőre angolul, mert magyarul még nem tud.

A játék nagyon addiktív, azaz kemény függést képes okozni és itt lép be a pénzügyi modell. A programnak van ingyenes és fizetős verziója is. A „free” verzió esetén képernyőnkön reklámok találhatóak és minden egyes játék indításakor várnunk is kell, hogy elkezdődjön a kitalálósdi, ami eleinte nem zavaró, viszont a függéssel együtt kialakul a türelmetlenség is, innentől viszont az ember inkább fizetne, csak hogy mihamarabb játékba indulhasson. Az összeg nem nagy, egy dollár, de ha a 20.000.000+ letöltés után csak minden 10. letöltő ad egy dollárt a reklámmentes verzióért, már az is 2 millió dollár bevétel a készítőnek.

Ha megadtuk a Facebook fiókunkat, máris keresgélhetünk ismerőseink között, hogy ki az, aki szintén feltelepítette a Draw Somethingot és ha elfogadja a kihívást, máris mehet a csata néhány érméért. Először természetesen rajzolni kell valamit, amit egy egyszerű lapon az ujjunkkal megtehetünk, itt használhatunk vékonyabb és vastagabb vonalakat is, de színes képeket is gyárthatunk. Ha készen vagyunk művünkkel, akkor pedig a Done-ra nyomva elküldhetjük ellenfelünknek azt, amire gondoltunk.

Az én esetemben egy fa és némi fű volt a képen (vagy valami olyasmi), úgyhogy könnyű dolga lesz az ellennek, mondhatni talált pénz. Vannak viszont olyanok is, akik nem sajnálják az időt és megrajzolják Ice Cube-ot vagya texasi láncfűrészest. Persze mindez nagyban függ attól is, hogy ismerősünk egyáltalán ráér-e munkaidőben rajzolgatni meg találgatni, mert így bizony sokáig eltarthat egy játék. A fődíj tehát érme, amiből minél több van, annál jobb. Érméért például segítséget is vehetünk vagy bombát, igazi pénzzel pedig sok-sok érmét és még több bombát.

Az OMGPOP alapítója, Dan Porter ma már multimilliomos, naponta százezres nagyságrendű bevételt hoz dollárban a konyhára a Draw Something egészen addig, amíg nem kattannak rá egy újabb őrültségre az emberek.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés