Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hitachi merevlemezek iMac-eseknek

Smart home

Hitachi merevlemezek iMac-eseknek

A japán cég nem szeretné, hogy extra tárhely nélkül maradjanak az Apple számítógépet használók, így erre kompatibilis merevlemezekkel (is) jelentkeznek.

Árvíz ide, magas merevlemez ár oda, a Hitachi-nál nem állt le a fejlesztés, így a tavaly már megénekelt PC-s 8 terabájtos külső-belső vinyók után a Mac-es platformon is megjelentek a Travelstar és Desktopstar HDD-ik. A G-Technology a gyártó Mac-centrikus márkája, ennek égisze alatt jelennek majd meg ezek a merevlemezek is. Nézzük őket sorjában:

Az első a Travelstar 5K1000, mely 2.5 hüvelykes notebook vinyó, mely a G-Drive család tagja, azaz hordozható, külső merevlemez. Maximális mérete 1 terabájt és 5.400 RPM-es. Ennek van egy belső verziója is, a G-Raid mely 6 Gb/s-es SATA interfésszel rendelkezik. Ára 150-200 dollár,mely mérettől függően változik. Másik barátunk már igazi óriás a Mac-ek világában, mivel egy 3.5 hüvelykes, 4 terabájtos Desktar 7K4000-es merevlemezről beszélünk, mely 7.200 RPM-es és szintén van belőle G-Drive és G-Raid verzió is. A lemez 3Gb/s eSATA-s adatátvitelre képes, de van Firewire 800-as és USB 2.0-ás verzió is belőle. A dual HDD-s 8 TB-os G-Raid ára igen borsos, 900 dollárba kerül, míg az egyszeri verzió 200 és 450 dollár között mozog, attól függően, milyen kapcsolódási módon kötjük rá/bele Mac-ünkbe. Megjelenés ebben a negyedévben várható.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés