Connect with us

technokrata

3 remek ötlet képviseli Magyarországot a párizsi Loffice LeWeb startup versenyen

Loffice LeWeb startup verseny

Startup

3 remek ötlet képviseli Magyarországot a párizsi Loffice LeWeb startup versenyen

3 500 főnek mutatkozik be Párizsban a Loffice LeWeb startup verseny három legígéretesebb résztvevője. A 2014. december 5-én, péntek este tartott döntőn a Prezi és a Ustream társalapítója, befektetőkkel közösen választotta ki, hogy melyik három projekt repülhet a december 9-én nyíló franciaországi világeseményre kiállítóként. A tét, hogy a LeWeb 11 éves története során először lehetnek jelen hazai támogatásnak köszönhetően innovatív magyar fiatalok standdal a 85 országból érkező résztvevő között, és találkozhatnak a három napos esemény során 400 nemzetközi befektetővel, valamint olyan nagyvállalatok vezetőinek előadásait hallgathatják, mint a Google, a Facebook és a Yahoo.

Közel 170 gazdasági szakember, startup és befektető részvételével zajlott december 5-én, péntek este a Loffice LeWeb startup verseny döntője. Gregory Pesce, a párizsi LeWeb startup felelőse, videó üzenetben üdvözölte a magyar startupokat és foglalta össze gondolatait az előzsűrizésről, amelynek tagja volt: „Nagyon izgatottan várjuk a LeWeb történetének első magyarországi delegációját. Fontos, hogy tudjátok ti, akik mindjárt versenybe szálltok a 3 perces pitchekkel, hogy félelemre semmi okotok, hiszen minden döntős projekt magas színvonalú és az eredetiségük megkérdőjelezhetetlen. Mindegyikben temérdek potenciált és nemzetközi lehetőséget látunk, hiába csak 3 startup utazhat közületek Párizsba! Kétségtelen, hogy Magyarországnak ott a helye a világ legnagyobb technológiai konferenciáin és startup eseményein, mint amilyen a LeWeb. Azok, akiket a zsűri ma kiválaszt, azt üzenem, hogy a LeWeb számtalan kapcsolatépítési lehetőséget kínál, a tech iparág rengeteg szereplőjét megismerhetitek a Szilícium-völgytől Európa számos országáig. Kéz és lábtörést a prezentációkhoz, kedden találkozunk!” Az eseményen fellépő Top10 startup nem csak a színpadon, de kiállítói standokon is bemutatta projektjét a közönségnek és a zsűrinek.

Loffice LeWeb startup verseny

A Winkler Nóra konferálásával és moderálásával megvalósított esemény női jelenlétét tovább erősítették az iamyank LIVE ACT feat MC Fedora duó elbűvölő énekesének szólói és a döntőben felvonuló fiatal startupper nő, Ozsvald Eszter, aki ruháján villogó szenzorokkal kápráztatta el a zsűrit.

DÍJAK

A rekord számú jelentkezéssel zárult Loffice LeWeb startup versenyének fődíja 3 db ingyenes repülőjegy, szállás és standhely a párizsi LeWeb konferenciára és startup eseményre. Ezen felül, a Kacsuk Patent Európai Szabadalmi és Védjegyiroda mindhárom győztesnek egy alkalmas iparjogvédelmi tanácsadást ajánlott fel többek között szabadalmi és védjegyjogi témában. A duelbox magyar startupnak köszönhetően az esemény teljes prezentációs rendszere a startup egyedi szoftverén keresztül működött, valamint egy-egy pitch után, a vendégek saját mobiltelefonjával megvalósított, gyors közönségszavazást is ennek az egyszerű programnak köszönhetően bonyolították le a szervezők. Az így megszavazott első helyezett, Ziteboard startup részére 2 hét ingyenes coworking használatot ajánlott fel a szervező Loffice csapat.

ZSŰRI

A magyar nyertesek kiválasztása két körös elbírálás keretében történt. Az előválogatást végző zsűri tagjai: Dobos Attila, az IVSZ korábbi főtitkára, a BME-Infokom inkubációs igazgatója, Oliver Holle, befektető, az osztrák Speedinvest társalapítója, Gregory Pesce, a LeWeb startup felelőse, Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal alelnöke. A rendezvényen helyet foglaló zsűri tagjai: Fehér Gyula, a Ustream társalapítója, Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezetője, a Conor Seed Capital Fund partnere, Oszkó Péter, az Oxo Labs partnere, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Szőke Márton, angyal befektető.

TOP 10

A kétfordulós előzsűrizés eredményeként a hatvan internet-alapú és digitális innovációs projekttel foglalkozó pályázóból a következő tíz startup kapott lehetőséget arra, hogy ötletét 3 percben a december 5-i eseményen bemutassa a közönségnek és további 2 percben válaszoljon a zsűri kérdéseire:

– apptalk.ninja
– Brickflow
– Cubilog
– iHivePro
– Liber8 Technology
– Ma este Színház!
– Notch
– opp.io
– Transround
– Ziteboard

Loffice LeWeb startup verseny

NYERTESEK

iHivePro

http://www.ihivepro.com

Az iHivePro méh-monitorozó rendszer arra ad lehetőséget a méhészek számára, hogy a távolból megfigyelhetővé és kontrollálhatóvá váljanak a kaptárok, ezáltal lecsökkentve a méhek elpusztulásának arányát, amely világléptékben is jelentős mértékű probléma. A rendszer által kiküszöbölhetőek a méheket tizedelő okok közül a fertőzések, betegségek és a vandalizmus, valamint a lopás. A projekt jelentőségét támasztja alá Albert Einstein ide kapcsolódó gondolata: „Ha a méhek eltűnnének a Föld színéről, az ember négy éven belül kihalna.”

NOTCH

http://wearnotch.com

A Notch egy viselhető szenzor hálózat, amelynek segítségével az emberi mozdulatsorok térben leképezhetővé válnak. Ezáltal a fizikai tevékenységek minősége és hatékonysága még inkább elemezhető és fejleszthető. A rendszer része az okostelefon applikáció, amely a mozgást végző személy ruhájára, testrészeire erősített szenzorok jeléből háromdimenziós képet ad az elvégzett mozdulatsorról, ezáltal lehetőséget teremtve a felhasználó számára, hogy bio-mechanikai megfigyelést tegyen saját mozgásszervi működéséről. A sportolás, a fitness termékek és appok új generációját kínálják platformként a Notch termékek.

ZITEBOARD

http://ziteboard.com

A prezentáció lineáris, de a gondolkodás nem. Pont ez a szabadság kell a hatékony meetingekhez, a digitális tanórákhoz, a konferenciákhoz, megbeszélésekhez, ahol közös és egyéni jegyzetek is készülnek. A Ziteboard egy minden eszközön (számítógépen, tableteken, okostelefonokon, és digitális táblákon is) a böngészőben működő, zoomolható whiteboard – egy nagyítható digitális papírlap, annak minden előnyével. A jegyzetek így sosem vesznek el, valós időben szerkeszthetőek és prezentálhatóak helyszíntől, eszköztől függetlenül. Épp ezért használják világszerte videokonferenciákhoz, távoktatásban és egyedi konzultációkon, meetingeken is.

LE WEB

A nemzetközileg elismert LeWeb digitális innováció konferenciát 2004-ben alapította Loic és Geraldine Le Meur, azzal a céllal, hogy a nemzetközi gazdasági élet kulcsszereplői, startupok, technológiai vállalatok és a média közösen feltárják napjaink legizgalmasabb trendjeit, vázolják az internet-alapú üzletek jövőjét. Világviszonylatban az ICT szektor kiemelkedő rendezvénye a rangos LeWeb, amelyre közel 80 országból érkeznek kiállítók, 3500 látogató és 400 befektető vesz részt az esemény 3 napján. Startup verseny is zajlik a konferencia keretében, amelynek köszönhetően 2013-ban a verseny győztese három hónap alatt félmillió Eurós befektetéshez jutott, a 2010-es verseny nyertes projektjét pedig a Google vásárolta meg 1,3 milliárd dollárért. 2014. december 9-11 között rendezik meg a LeWebet, Párizsban.

A párizsi LeWeb kulcstémái 2014-ben: megosztáson alapuló gazdaság, viselhető elektronika, maker tendenciák, márkák digitális átalakulása, mesterséges intelligencia, tudat tréning, kütyü-függőség, az egészségmegőrzés és az e-health jövője, új trendek az Internet of Things-ben, az oktatás jövője, a legígéretesebb appok, drónok, a világ legokosabb motoros sisakja, Silicon Valley startup szakértők, Facebook, Google és Yahoo vezetők előadásai a gazdasági ökoszisztémákról és fejlődési, fejlesztési tendenciákról, Pop-Up Lab.

LeWeb program: http://leweb.co/programme/Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom