Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jól vigyázz: Nem mindegy, milyen iPhone 6S-t veszel!

Kütyük

Jól vigyázz: Nem mindegy, milyen iPhone 6S-t veszel!

Itt az újabb iPhone botrány.

Alig került került piacra az Apple idei zászlóshajója, máris botrány van. A probléma gyökere az óriási mennységben rejlik, hiszen az Apple-nek így két beszállítóra volt szüksége ahhoz, hogy elegendő mennyiségű telefont tudjon piacra dobni. Bár elviekben a Samsung és a TSMC is ugyanazt az A9 névre keresztelt processzort gyártja, a most napvilágra került adatok alapján mégis van eltérés a két alkatrész között.

samsung_tsmc_a9

Ugyan a teljesítményben nem mutatkozik lényegi eltérés, a két chip fogyasztása igen eltérő, ezért a Samsung által készített A9-es processzorral szerelt iPhone 6S-ek hamarabb lemerülnek a TSMC-s társaiknál. Ahogyan az lenni szokott, a botrány kirobbanása óta rengeteg teszt került nyilvánosságra a kétféle A9-es processzorról. A legdrámaibb mérések alapján akár 30%-os eltérés is mutatkozhat, azaz a Samsung processzoros iPhone-ok akár 1-1,5 órával hamarabb lemerülnek. Bár a felhasználók visszajelzései alapján a valós használat során nem ennyire drámai az eltérés, azt többen is elárulták, hogy van érezhető különbség a telefonok között.

a9

Az eltérést szinte biztosan a gyártástechnológiai különbségek okozzák, mivel a Samsung 14 nanométeres technológiája valószínűsíthetően nem annyira kiforrott, mint a TSMC 16 nanométeres csíkszélességű megoldása. Az Apple szerint ugyanakkor nincs ok az aggodalomra, az eltérés valós körülmények között nem lehet több 2-3%-nál, vagyis szerintük csak felfújták az esetet. Az viszont igen valószínű, hogy a kaliforniai gyártó nyomására a Samsung kénytelen lesz változtatni a saját A9-es processzorán, hogy az teljesen megegyezzen a TSMC egységével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés