Connect with us

technokrata

Ez a program is komoly fejtörést okozhat a taxisonak!

udrive-featured-963x400

LifeStyle

Ez a program is komoly fejtörést okozhat a taxisonak!

Dubajban zajlik az első pár autóval az új közösségi taxiszolgáltatás applikációjának tesztelése.

Az Uber után ismét készítettek egy olyan alkalmazást, ami komoly fejtörést okozhat a taxisoknak. A U Drive egy olyan alkalmazás, amihez jogosítvány kell. Ugyanis a szolgáltatás mögött álló cég kicsit újradefiniálta az kölcsönzés fogalmát.

A jelenleg az állományukban lévő 50 kocsi közül tudunk az appon keresztül választani. Megnézzük, melyik van a legközelebb hozzánk és már mehetünk is érte. Persze előtte regisztrálni kell magunk a rendszerbe jogosítvánnyal és be kell fizetni a körülbelül 1500 forintos havidíjat. Ezek után kijelzi a közeli parkoló U Drive autót.

udrive-featured-963x400

A jármű az alkalmazás segítségével nyitható csak ki. A kulcs pedig a kesztyűtartóban van, amit az appon küldött PIN kóddal tudunk elérhetővé tenni. A gépjármű díja 38 forint percenként, tehát 1 óra 2300 forintba kerül. Maximum 4 órát számláznak ki, így azok, akik 8-10 órát használják ugyanannyit fizetnek, mint 4 óráért.

Az eddigi 50 kocsis állomány a cég szeretné még nagyobbra növelni az érdeklődők száma miatt. További 150 Toyotát rendeltek be. Egyenlőre csak Dubaj-ban érhető el ez a szolgáltatás, azonban várhatóan lassan elterjed egyre több helyen.

 

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák