Connect with us

Hirdetés

technokrata

Most 100.000 Euró ütheti egy ügyes StartUp markát

Startup

Most 100.000 Euró ütheti egy ügyes StartUp markát

Most 100.000 Euró ütheti egy ügyes StartUp markát

A fenntartható energiával foglalkozó európai innovációkat felkaroló InnoEnergy nemzetközi pályázatot hirdetett. Keresi a kontinens leginnovatívabb, villamosenergia-tárolásra fókuszáló startup vállalkozásait. A legjobb tizenöt pályázó személyre szabott, hozzáadott értéket kínáló csomagban fog részesülni, míg a nyertes 100.000 euróval lesz gazdagabb.

A European Battery Alliance-szel (EBA) való együttműködés keretén belül, az InnoEnergy azokat az induló vállalkozásokat támogatja, amelyek az elektromosenergia-tárolás területén képesek innovatív technológiák vagy üzleti modellek koncepcióinak felmutatására. Elsődlegesen a közlekedéssel, a hálózatokkal, az elosztással és a mobil energiatárolással kapcsolatos elektromosenergia-tárolási fejlesztéseket keresik, továbbá az energiahatékonyságra és a káros anyagok kibocsátásának csökkentésére fókuszáló újításokat is várják.

 

A sikeres jelentkezők az InnoEnergy gyorsító programjain vehetnek részt, azaz a Highway vagy a Boostway™ programban, továbbá egy személyre szabott támogatócsomagot is kaphatnak, amely akár képzést, különböző szolgáltatásokat, vagy anyagi juttatásokat is tartalmazhat. A Highway gyakorlati megközelítéséből azok a frissen indult vállalkozások profitálhatnak igazán, amelyek már kész vagy csaknem piackész termékkel rendelkeznek, hiszen a program ezeknek a piacra jutását ösztönzi. A Boostway ezzel szemben a korábban létrehozott vállalkozások növekedését segíti.

A legjobb pályázók előtt megnyílik az ajtó egy több mint 385 partnercéget és üzleti szakembert számláló hálózathoz, amely az egyes állami finanszírozást biztosító szervek mellett magába foglalja az InnoEnergy európai kockázatitőke-befektető közösségét is. Az induló vállalkozások mindemellett vezetői tanácsokat és mentorálást is kaphatnak, továbbá részt vehetnek az egyes európai, energetikával foglalkozó rendezvényeken, így a The Business Boosteren is. Ez az InnoEnergy éves üzleti kapcsolatépítési eseménye, amelyen az energetikai értéklánc mentén dolgozó cégek többek közt azért vesznek részt, hogy találkozhassanak a startup vállalkozásokkal.

„Európának innovatív elektromosenergia-tárolási megoldásokra van szüksége ahhoz, hogy élen járjon a széndioxidmentes közlekedésre és az elektromos áramon alapuló fűtésre való áttérésben. Célunk, hogy megtaláljuk azokat az üzleti vállalkozásokat, amelyek egyedülálló és innovatív koncepcióik, termékeik és megoldásaik révén képesek csatlakozni a fenntartható akkumulátorgyártási értéklánchoz.”

– hangsúlyozta Bo Normark, az InnoEnergy Energiatárolásért felelős témavezetője.

A pályázat öt különböző szakaszból áll: a jelentkezésből, a belső kiértékelésből, egy ötperces pitch videóból, majd az ezt követő külső szakértői értékelésből. A külső értékelés után 30 pályázó kap lehetőséget, hogy előadhassa ötleteit két párhuzamosan működő zsűrinek, akik aztán kiválasztják a 15 nyertest. A februári ünnepélyes záróeseményen végül egyetlen győztest hirdetnek ki, aki megnyeri a 100 000 eurós főnyereményt.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés