Connect with us

technokrata

Minden lépésedre figyel a Samsung

Viselhető Tech

Minden lépésedre figyel a Samsung

Két új okoseszközt is bemutattak, az egyik egy alig 6 grammos headset!

Két új okoseszközt leplezett le a Samsung. A dél-koreai gyártó bemutatta a Gear Fit okoskarkötő második generációját, a Gear Fit 2-t, illetve a Gear IconX headsetet. Mindkét modellt a sportos életmódot élőknek szánják, így nem meglepő, hogy por és vízálló kialakítással rendelkeznek. A Gear Fit 2 előlapját egy hajlított kialakítású, 1,5 colos AMOLED képernyő foglalja el, emögött pedig 512 MB RAM-ot, 4 GB memóriát és egy 200 mAh-es akkumulátort helyzetek el a mérnökök.

Gear Fit2 Lifestyle 2 kicsi

A Tizen rendszert futtató készülék akár önállóan is használható, ilyenkor (például a Gear IconX-szel) zenét is hallgathatunk rajta. Emellett említésre méltó, hogy a beépített GPS-nek hála a telefon nélkül is rögzíteni tudja, hogy merre mozogtunk, csakúgy, ahogyan az aktuális pulzusunkról is pontos képet kaphatunk. A beépített szoftver a szenzoroknak köszönhetően képes érzékelni, hogy mit sportolunk épp, így meg tudja különböztetni a futást, az úszást vagy épp az edzőtermi gyúrást.

Az újdonság egyik problémája, hogy az Apple eszközeivel nem működik, használatához legalább egy androidos mobilra van szükség. Így van ez a Gear IconX-szel is, a headset ugyanis a beépített szenzorainak hála képes figyelni a megtett távolságot, mérni a viselője pulzusát és számolni a lépéseket.

Samsung Gear IconX Product

Mivel ezeknek az adatoknak a megtekintéséhez kliensprogramra van szükség, ezért az iPhone-osok itt is kimaradnak a buliból, a Samsung csak Android 4.4-nél újabb rendszert futtató robotos mobilokra adja ki a szoftvert.

Természetesen zenét is lehet hallgatni a Gear IconX-szel, igaz nem sokáig. Amennyiben ugyanis valaki folyamatosan használja, úgy 1,5 óra után töltőre kell tenni az eszközt.

Samsung Gear IconX Key Visual 2

Örömteli, hogy a csomagolásban megtalálható dokkoló két töltésnyi energiát tud tárolni, így legalább út közben feltölthető az eszköz. A 6,2 grammos modellért 200 dollárt (56 ezer forint) kell fizetni. Mindkét újdonság a közeljövőben kerül piacra.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin