Connect with us

Hirdetés

technokrata

Erre a ruhára vártak a kerékpárosok

Viselhető Tech

Erre a ruhára vártak a kerékpárosok

Itt az okosdzseki, aminek hála út közben nem kell elővenni a telefont.

Nem akármilyen újdonságot tervez piacra dobni a Levis és a Google. A kaliforniai vállalat speciális, a jövőt kutató részlege ( nekik köszönhetjük a Project Ara-t is) ugyanis megalkotott egy olyan érzékelőt, amivel okoseszközökké varázsolhatóak a ruhák. A Google ATAP által kifejlesztett ruha teljesen hagyományos kinézetnek örvend, azaz első látásra nincs benne semmi high-tech.

Pedig a Project Jacquard kódnéven bemutatott fejlesztés tartalmaz érdekességet, hiszen a bal karján egy interaktív fonalakkal ellátott érzékelő teljesít szolgálatot, ami nemcsak érzékeli, de meg is különbözteti az egyes érintéseket. Ezek a jelek aztán egy Bluetooth-os érzékelőbe érkeznek, ami aztán továbbítja a parancsot a párosított okostelefon felé. Így például biciklizés vagy motorozás közben nem kell elővenni a headsetet vagy a telefont. A Google állítása szerint a Project Jacquard technológia jelenleg a Spotify, a Starva, a Google Maps és a Google Music alkalmazásokkal kompatibilis, illetve hívások és üzenetek kezelésére is használható.

commuter1

Természetesen egy ilyen megoldásért a Google nem lép be a ruhapiacra, ezért a Levis-t bízták meg egy stílusos dzseki megalkotásával. A feladat sikerült, a Commuter névre keresztelt ruhadarab jól illik az ismert márka kollekciójába, így vélhetően azok is megvásárolják majd, akiknek nem kenyerük az okoseszközök viselése. Üröm az örömben, hogy erre még egy picit várni kell, a hivatalos álláspont szerint az ősz folyamán veszi kezdetét a tesztidőszak , az átlagfelhasználók pedig jövő tavasszal vehetik át a saját példányaikat.

Forrás: Ubergizmo, PC World



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés