Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt az Oculus következő nagy dobása

Viselhető Tech

Itt az Oculus következő nagy dobása

Az Oculus Story Studio megmutatta hogyan lehet közösségi élmény a virtuális valóság.

Egy virtuális valóság szemüveget felvéve, amilyen az Oculus Rift, teljesen kizárhatjuk a körülöttünk lévő világot, azonban hamarosan már mással is átélhetjük a digitális élményeket.

Az Oculus Story Studio, azaz a virtuális valóság Pixarja megtette az első lépéseket, hogy közösségi élménnyé varázsolja a VR headsetek használatát. A nemrég bemutatott Lost című animációs filmet úgy módosították, hogy már több ember is jelen lehet a virtuális világban. A filmben egy apró repülő karakterként látjuk magunkat és társunkat, és együtt élhetjük át a jeleneteket.

Max Planck, a Story Studio technikai vezetője szerint fontos, hogy az emberek együtt is át tudják élni a VR nyújtotta lehetőségeket, és olyan élményekkel gazdagodjanak, mint a való életben.

A filmstúdió szerint számtalan lehetőség rejlik még a közösségi VR használatban. Többé nem külső szemlélői leszünk a filmeknek, hanem belülről leszünk tanúi mindennek. Emellett akár úgy is nézhetnénk együtt filmeket ismerőseinkkel, hogy ők egy másik moziteremben ülnek, vagy egy távoli országban indították el ugyanazt a filmet.

Ez még csak a kezdet. Az Oculus szerint ebben rejlik a mozizás és a filmkészítés jövője, és nem kizárt, hogy évek múlva VR szemüvegekkel a fejünkön ülünk majd be kedvenc filmjeinkre.



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés