Connect with us

technokrata

Lehetséges UFO-t észleltek kanadai légtérben

kanadai

Tudomány

Lehetséges UFO-t észleltek kanadai légtérben

Lehetséges UFO-t észleltek kanadai légtérben

Egy katonai és egy polgári utasszállító repülőgépről is ugyanazt a jelenséget látták július végén: egy zöld objektumot, ami eltűnt a felhők között.

Két repülőgép – egy katonai és egy polgári – fedélzetéről is ugyanazt a különös jelenséget látták az utazók még 2021. július 30-án. A kanadai kormány légiközlekedési eseményeket rögzítő adatbázisába augusztus 11-én felkerült bejegyzés szerint a szemtanúk egy zöld színű, azonosítatlan repülő objektumra lettek figyelmesek a Szent Lőrinc-öböl felett, ami egyik pillanatról a másikra eltűnt a felhők között – írja a Vice News.

A beszámoló szerint az egyik repülőgép a kanadai légierő egyik gépe volt, amely az ontariói bázisról tartott Kölnbe, míg az utasszállító repülőgép a KLM Bostonból Amszterdamba tartó járata volt. A repülési adatokat elemző Steffan Watkins a két légi jármű adatai alapján kiderítette, hogy a katonai repülőgép az észlelés idején 300 métert emelkedett – vagy azért, hogy elkerülje azt, vagy azért, hogy közelebbről láthassák.

Watkins szerint nem zárható ki egyértelműen, hogy nem egy azonosítatlan repülő objektum észleléséról volt szó, ugyanakkor azt elismerte, hogy augusztus 11-e épp az a dátum, amikor a Perseidák meteorraj is “aktívabbá” vált. Emellett azt sem zárta ki, hogy egy meteorológiai ballon vagy egy rakéta lehetett.

Mindenesetre az észlelés épp abban az időszakban történt, amikor kiderült: az amerikai kormányzat nem zárja ki, hogy az UFO-jelenségeket földönkívüliek okozták, így az ilyen esetekre még inkább odafigyel a világ.

Forrás: HVG

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu