Connect with us

Hirdetés

technokrata

Férfi kiegészítők nyárra

LifeStyle

Férfi kiegészítők nyárra

Férfi kiegészítők nyárra

Férfiszemmel általában úgy nézünk meg egy autót, hogy abban a belső értékek (teljesítmény, fogyasztás, technikai innovációk, stb.) benne vannak, ugyanakkor azért a karosszériát is alaposan megszemléljük.

Egy alapmodellt gyakran fapadosnak látunk, vagy nevezhetjük classic-nak is akár. Nem tudjuk mi hiányzik, de érezzük, hogy ez lehetne jobb is. Szép lassan megjelenik a kép, hogy sokkal jobban festene egy kis krómmal, egy fokkal menőbb felnivel, spoilerrel, díszlécekkel. Meg persze, ha kicsit retrózunk: nagy szőrös dobókockákkal, karácsonyfa alakú illatosítóval, és kell egy bólogató bulldog a kalaptartóra. Lehet tagadni, de ez utóbbi optikai tuningok menők voltak (legalábbis népszerűek) a maguk idejében, hiszen minden második autóban jelen voltak. Hát, nagyjából így kell elképzelni a mindennapi öltözködésünket is! Néhány aprósággal feldobhatjuk a megjelenésünket, javíthatunk (és persze ronthatunk is) az összképünkön.

Öveket becsatolni, indulás!

A legtöbb nadrágunkhoz szükségünk van egy (biztonsági) övre. Ennek a kis szíjnak köszönhetően a nadrágunk viselés közben nem csúszkál, nem hoz minket kínos helyzetekbe, nem áll el, és ha jól választottunk, (nadrágot és övet egyaránt), akkor még kényelmes is. Egy öv lehet tartós, nem kell feltétlenül havonta újat venni, mert szétmegy, emellett jól is néz ki. A bőr öveket általában klasszikus színekben forgalmazzák, vagyis  zömében a fekete, illetve a barna árnyalatai jellemzik. A rögzítő csat pedig pont azt kölcsönzi a megjelenésünknek, amit a krómozott felületek egy gépsárkánynak. Ez az, ami megy a hétköznapi, és az elegáns, akár alkalmi megjelenéshez is. Igazi univerzális kiegészítő. Ha egy kicsit nyitottabbak vagyunk, és szeretnénk elrugaszkodni a megszokottól, választhatunk a szokásostól eltérő anyagú, és színű elasztikus övet, ami lazább, sportosabb kisugárzással vértezi fel szettünket. Itt is fontos a felhasznált anyagok minősége, ez szavatolja ugyanis a kiegészítő élettartamát, ezért ügyesen válasszunk! Amennyiben más módon szeretnénk nadrágunk fenntarthatóságát megoldani, a különféle nadrágtartók jelenthetnek még alternatívát. Nyugodtan legyünk bátrak, kreatívak, és rukkoljunk elő valami extrém megoldással, például egy színes nadrágtartóval! Biztosak lehetünk benne, hogy nem hord ilyesmit minden második szembejövő ember. Ez pedig a hölgyeknek is feltűnik majd!

A „szerszámosláda”

A hölgyek esetében szinte mindig alapfelszereltség a retikül, vagy valami nagyobb, vállpántos táska. Ebben hordanak mindent, amire egy nap folyamán szükségük lehet. Sok férfi számára ez amolyan Bermuda-háromszög jellegű kiegészítő. Ez a luxus a férfiak számára is adott, hogy a szükséges és hasznos holmikat mindig, mindenhová magukkal vihessék. Nem kell nagyon túlgondolni, egy laptoptáska például univerzális megoldás lehet erre a célra. Azt, hogy laptop van-e benne vagy imbusz készlet, svájci bicska, tartalék zokni meg telefontöltő, senki sem nézi. Legyen szó szinte bármilyen eseményről, ezek a táskák a legtöbb esetben megállják a helyüket. Mivel vállra akaszthatóak, szabad marad mindkét kezünk, ami jól jön például tömegközlekedésnél vagy vásárlásnál. Egy övtáska szintén hasonló előnyökkel jár, amit csak azok tudnak igazán, akik hordják. Kényelmes, praktikus, és elfér benne egy csomó minden (például személyes iratok, kulcsok, pénz, bankkártya, tízes kulcs), ami mondjuk a zsebünkben nem. Így történhet meg, hogy mondjuk a telefonunkat nem karcolja össze az ugyanabban a zsebben hordott lakáskulcs. Ha már a zsebeknél tartunk, a farzsebek egyik leggyakoribb tartozéka a tárcánk, ami szintén egyfajta kiegészítő. Sokan megvárják, míg már szinte magától lebomlik. Érdemes ennél azért gyakrabban cserélgetni, és ha már vásárolunk egyet (vagy akár többet is), ne ragaszkodjunk feltétlenül a barna, vagy a fekete színekhez. De ami még ennél is fontosabb, ne tartsuk a farzsebben, mert visszautalva az előző fejezetre, a hölgyeknek ez is feltűnik.

Ami a fejünket illeti

A vakító nyári fényben mindenképp javasolt egy stílusos, minőségi napszemüveg, ami kiszűri a szem számára káros sugarakat. A zavaró napfény, és a napszúrás ellen védekezhetünk továbbá egy klasszikus kiegészítővel, a baseball sapkával. Ebben az esetben is operálhatunk nyugodtan az élénk színekkel, merjünk nyugodtan eltérni az átlagtól!

Ami még jó, ha kéznél van

A legtöbb férfi kevés kiegészítőt visel, azonban a karórára és a telefon kiemelkedik ezek közül. Sokan az elegáns vonalat követik, míg mások az innovatív megoldásokat keresik. Ezeket gyakran ötvözik is a gyártók, ezért olyan okosórákat dobnak piacra, melyek klasszikus külsővel rendelkeznek, mégis mindent tudnak, amit modern megjelenésű társaik. Ezeknek az óráknak nagy előnye, hogy könnyedén cserélgethetjük az alkalomnak megfelelően az óraszíjat. És ha már említettük, akár a mobilunk tokját is hozzáigazíthatjuk az aktuális megjelenésünkhöz. Ha nem hordunk órát, akkor akár valami klassz, vikinges karkötővel is feldobhatjuk a külsőnket, hiszen a bőr karkötők újra divatba jöttek.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés