Connect with us

technokrata

Erre figyeljünk csomagoláskor, hogy egészben érkezzenek meg a feladott értékeink

csomagolás csomagküldés esetén

LifeStyle

Erre figyeljünk csomagoláskor, hogy egészben érkezzenek meg a feladott értékeink

Erre figyeljünk csomagoláskor, hogy egészben érkezzenek meg a feladott értékeink

Borzasztóan kellemetlen érzés, amikor jóhiszeműen feladunk egy értékes csomagot, viszont a küldeménynek útközben baja esik – pedig jogos elvárás, hogy a csomagunk biztonságban megérkezzen. Ez különösen kellemetlen, ha nem magánügyben továbbítunk küldeményt, hiszen akár a cégünk megítélése is múlhat azon, hogy mennyire megy flottul egy ilyen folyamat.

A következőkben azért osztunk meg néhány igencsak hasznos tanácsot, hogy velünk ne fordulhasson elő semmiféle csomagküldési incidens.

Mire figyeljünk csomagoláskor?

A csomagfeladás kétségtelenül olyan feladat, ami nagy körültekintést igényel. Ahhoz, hogy az általunk feladott csomag lehetőség szerint épségben érkezzen meg a kívánt célállomásra, érdemes odafigyelni néhány praktikus szempontra.

Az első és legfontosabb, hogy a csomagoláshoz megfelelő, illetve tartós és minőségi anyagokat válasszunk, különös tekintettel arra, hogy mit szeretnénk becsomagolni. A törékeny, sérülékeny, vagy a mechanikai behatásra érzékenyebb küldeményeknél még fokozottabb körültekintés indokolt. Ilyen esetekre gyártanak például „törékeny” feliratú matricákat, amelyeket mi is bátran alkalmazhatunk.

Ma már a prioritások között kell említenünk a környezetvédelmet is. A Covid-19-helyzet következtében az e-kereskedelem volumene exponenciális megnőtt, így természetesen az áruforgalom is – ez pedig extra terhelést jelent a környezetünkre nézve. Vagyis: ha egy mód van rá, törekedjünk a fenntartható megoldásokra, például a lebomló vagy újrahasznosított anyagok használatára!

Ami a küldemény biztonságos célba érését illeti, az sem mindegy, hogy milyen technikával csomagolunk. Ha azt szeretnénk, hogy egyben érkezzen meg a csomagunk, de alapvetően nem ismerjük az ehhez szükséges mozdulatokat, trükköket és tippeket, némi internetes keresgéléssel pikk-pakk találhatunk néhány cikket vagy videót, ami segítséget nyújt majd.

Ha mindezzel sikeresen megvagyunk, még nem jelenti azt, hogy a munkánk elvégzettnek minősül, hiszen a tökéletes címzéssel válik teljessé a feladni kívánt pakk. Ez természetesen azért fontos, hogy a megfelelő helyre érkezzen meg a feladni kívánt csomag. Adjunk meg tehát pontos címet a küldeménynek, ezt akár többször ellenőrizhetjük is. Ha nem családi házhoz küldjük, akkor az emelet-ajtó megadása is fontos, ne maradjon ki!

Mivel számoljunk még?

Sajnos el kell fogadnunk: a küldeményünk biztos és problémamentes célba érkezése csak részben múlik rajtunk. Azután, hogy gondosan becsomagoltuk és megcímeztük a csomagot, mindenképp kelleni fog hozzá egy alkalmas szolgáltató is: válasszunk megbízható céget a csomagfeladás céljából!

Nézzünk például utána, hogy a lehetséges szolgáltatók között melyiknek milyen a megítélése, milyen visszacsatolásokat kaptak a korábbi megbízóiktól, azaz olvassunk el néhány visszajelzést! Legyen kiemelt szempont a pontosság, a határidők betartása és a gyorsaság, emellett pedig a küldemények biztonságára vonatkozó információkat is nézzük meg tüzetesen. Ha egy mód van rá, akkor kérjük a szolgáltatót külön is meg rá, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt a biztonságos és megbízható csomagküldés, illetve szállítás érdekében.

Kövessük le!

Természetes, hogy miután feladunk egy csomagot, alig várjuk, hogy megkapjuk a címzett visszajelzését: minden rendben ment. Ha nem szeretnénk túl sokat várni, akkor célszerű lehet beállítani a csomagkövetést, ahol mindig láthatjuk, hogy pontosan hol jár a csomagunk. Amennyiben ezen felül is van kérdésünk, vegyük fel a kapcsolatot a szállító céggel – ha jól választottunk, akkor biztosan készségesen segítenek majd nekünk és eloszlatják az aggodalmainkat.

Amint pedig megtudjuk, hogy a csomagunk egyben megérkezett, adjunk mi is bátran visszajelzést! Ezzel segíthetjük a többi felhasználót abban, hogy ők is jól döntsenek, ha csomagszállításról van szó.

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

TE Connectivity
casio

SmartWatch

A motorsportok szerelmeseinek szánták ezeket az órákat

2022. augusztus 4. csütörtök
mobilfox

Kütyük

Teljesen megújult a Mobilfox

2022. augusztus 2. kedd
tag heuer

SmartWatch

Együttműködik a Netflix és a TAG Heuer

2022. augusztus 1. hétfő
képernyő

Kütyük

Extrém magas monitor segíthet a gerincbántalmakon

2022. július 29. péntek

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu