Connect with us

technokrata

A Samsung S10 innovatív megoldásokkal hódít

Samsung galaxy S10

Kütyük

A Samsung S10 innovatív megoldásokkal hódít

A Samsung S10 innovatív megoldásokkal hódít

A koreai Samsung a mobiltelefon-piac egyik vezető szereplője. Minden modelljére jellemző a kiváló minőség és hardveres felszereltség és a modern dizájn. A Samsung Galaxy S10 teljes sorozata, a kompakt Samsung Galaxy S10e-t, a klasszikus Samsung Galaxy S10-et és a csúcsminőségű Samsung Galaxy S10+-t is ideértve, egyértelműen a legérdekesebb és legizgalmasabb telefonokat kínálja a piacon. A stabil és minőségi felszereltség mellett ezek a telefonok néhány érdekes tulajdonsággal is rendelkeznek. Külön említésre méltó az ujjlenyomat-olvasó és a fejlett vezeték nélküli töltés.

Samsung galaxy S10

A Samsung Galaxy S10 az egyik első ultrahangos ujjlenyomat-olvasós mobil

A felsőkategóriás mobilokban a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó ma már alapfelszereltség. Míg a legtöbb gyártó optikai technológiát használ, a Samsung ultrahangos olvasót épített a Galaxy S10 és a Galaxy S10+ készülékekbe ( az alacsonyabb kategóriák tulajdonosai ezt az újítást nem élvezhetik). Magát az olvasót a telefon kijelzőjébe építették be, így nem foglal helyet az előlapon vagy a hátlapon.

Az ultrahangos érzékelő háromdimenziós ujjlenyomatot hoz létre a hagyományos optikai olvasóhoz képest, amely csak egy képet készít. Az ultrahangos megoldás előnye, hogy a telefont nedves ujjal is feloldhatod, például esőben vagy a medence partján. Ez olyasmi, ami az optikainak problémát okoz. Az ultrahangos ujjlenyomat-érzékelő a jövő technológiája, de praktikussága miatt várható, hogy hamarosan más eszközökön is elterjed.

A fordított vezeték nélküli töltés kihúz a bajból

Manapság a mobiltelefonok vezeték nélküli töltése az az extra plusz, amivel a gyártók versenyelőnyhöz próbálnak jutni. Ebbe a képzeletbeli versenybe a Samsung is beszállt. Ahogy azt a neve is sugallja, ezzel a technológiával a telefon kábel nélkül tölthető. A telefont elég ráhelyezni a töltőpadra vagy beletenni a töltőállványba, és néhány pillanat alatt feltöltődik.

Samsung galaxy S10

Az S10 készülék 15 W-os vezeték nélküli töltést és ún. fordított töltést is kínál. Ez azt jelenti, hogy a feltöltött telefont töltőként is használhatod egy másik eszköz töltéséhez. Elég a két eszközt a hátlapjánál fogva egymáshoz tenni és aktiválni a telefonban ezt a funkciót.

Az egyetlen bökkenő, hogy természetesen ez a megoldás csak akkor működik, ha mindkét eszköz támogatja a vezeték nélküli töltést, legyen szó akár egy okosóráról. Mindenesetre a fordított töltés jól jöhet a Samsung Galaxy S10 tulajdonosainak, ha az eszközük lemerülőben van.

Mind a fordított töltés, mind az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó érdekes technológia, de még meg kell találniuk a helyüket a mobiltelefonok világában. A Samsung Galaxy S10 sorozat az egyik úttörője ezen változásoknak.

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin