Connect with us
Hirdetés

technokrata

Munkához és játékhoz is ideálisak az LG 2020-as UltraFine monitorai

ultrafine

Kütyük

Munkához és játékhoz is ideálisak az LG 2020-as UltraFine monitorai

Munkához és játékhoz is ideálisak az LG 2020-as UltraFine monitorai

A 2020-as CES legjobb innovációinak járó díjat kiérdemlő, 32 colos UltraFine “Ergo” 4K Ultra HD monitor (32UN880-as modell) innovatív, ergonomikus kialakítása egyértelműen megkülönbözteti a terméket a versenytársaktól.

A 2020-as CES-en mutatkoznak be az LG Electronics (LG) Ultra monitorcsaládjának legújabb tagjai, melyek egyedi formatervezésükkel és kiemelkedő teljesítményükkel új szintre emelik a felhasználói élményt. A prémium monitorok piaci szegmensében vezető szerepet betöltő LG UltraFineTM, UltraGearTM és UltraWideTM modelljei a CES legjobb innovációinak járó díjat (CES Innovation Awards) is kiérdemelték.

LG 2020-as UltraFine Ergo kijelző

A 2020-as CES legjobb innovációinak járó díjat kiérdemlő, 32 colos UltraFine “Ergo” 4K Ultra HD monitor (32UN880-as modell) innovatív, ergonomikus kialakítása egyértelműen megkülönbözteti a terméket a versenytársaktól. Az egyedi LG Ergo koncepció egy készülékben egyesíti a színhűséget, az ergonomikus dizájnt és az egykábeles USB-C megoldást, amely funkciók együtt verhetetlen teljesítményt és felhasználói kényelmet, valamint letisztult asztali elhelyezést kínálnak otthon és az irodában egyaránt. Az UltraFine 4K UHD ergonomikus kijelző garantálja a sorozat készülékeire jellemző kiemelkedő képminőséget, a tökéletes részletességgel, színhűséggel és pontossággal megjelenő nagyfelbontású képekkel pedig a monitor több mint ideális a tartalomkészítők számára.

Az LG Ergo monitort kifejezetten munkához fejlesztették azoknak, akik jelentős mennyiségű időt töltenek az asztaluknál ülve. Ez a technológiailag és ergonómiailag fejlett, különleges, széles tartományban mozgatható és állítható, kar formájú állvány lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljesen személyre szabott munkaállomásokat alakítsanak ki. Az LG Ergo állványa a falhoz közel, de a faltól távolabb is elhelyezhető akár szemmagasságban, akár az asztallaphoz közel engedve. Még teljesen hátrafelé is fordítható, így a monitoron megjelenő információkat kényelmesen megoszthatjuk a velünk szemben ülő munkatársunkkal. Az Ergo monitor tökéletesen beállítható a megfelelő magasságba, távolságra és szögbe, így a lehető legkényelmesebb felhasználói élmény érhető el.

A monitor egykábeles USB-C megoldása révén kényelmesen, egyetlen vezetékkel oldható meg a 4K képalkotás, a gyors adatátvitel és a képernyőhöz csatlakoztatott laptop töltése. Az LG Ergo ráadásul helyettesíti a hagyományos monitorállványt az asztal pereméhez rögzíthető megoldásával: ezzel a munkaasztalon több helyet szabadít fel, míg az One Click rendszer révén gyorsan és egyszerűen rögzíthető a monitorhoz.

LG 2020-as UltraGear gaming monitorok

Az LG új UltraGear gaming monitorai (27GN950, 34GN850 és 38GN950 modellek) tovább erősítik a termékcsalád elismertségét, amely a kiváló képminőségnek és az elképesztő gyorsaságnak köszönhető. Az LG nemrégiben bemutatott, első 1 ms válaszidejű IPS GTG (Gray-to-Gray) kijelzője már demonstrálta, hogy az LG játékosoknak szánt monitorai magasra teszik a lécet a gyorsaság, teljesítmény és gyönyörű látvány terén.

A 27 hüvelykes UltraGear 4K UHD monitor (27GN950 modell) szintén kiérdemelte a CES legjobb innovációinak járó díjat. A készüléket 1 ms válaszidejű Nano IPS kijelzővel látták el, amely 144 Hz-es — túlkalibrálással 160 Hz-es — képfrissítési rátára képes. A monitor lehetőséget ad a hardveres kalibrálásra is, így az LG IPS technológiájának precíz színmegjelenítési képessége maximálisan kihasználható.

A VESA DSC (Display Stream Compression, 3:1 arányú tömörítést kínáló kódolás) technológia támogatását egyetlen DisplayPort kábel biztosítja, amely virtuálisan veszteségmentes teljesítményt kínál a 4K UHD képek feldolgozásakor. Amellett, hogy gazdag és életteli képmegjelenítést, illetve kiemelkedő gyorsaságot kínál, a VESA DSC a HDR és NVIDIA G-SYNC® technológiákkal is kompatibilis, továbbá különböző képfrissítési rátákat és adaptív szinkronizálási technológiákat is felvonultat.

Azért, hogy a gamerek minél inkább elmerülhessenek a játékban, a 34GN850-es és 38GN950-es modellszámú UltraGear modellek nagyméretű, 1 ms válaszidejű, 160 Hz-es képfrissítési rátájú IPS kijelzőkkel érkeznek. A legmagasabb szintű játékélményt a 27GN950 és 38GN950 modellek esetében a VESA DisplayHDR™ 600 minősítés, a 34GN850  esetében pedig a VESA DisplayHDR 400 támogatás garantálja. Mindkét monitor egy újratervezett és továbbfejlesztett állványt kapott, amely nem csak karcsúbb, de erősebb és stabilabb is.

2020-as LG UltraWide monitor

Az ultraszéles monitorok piacvezető gyártójaként számon tartott LG új, 38 collos, ívelt képernyőjű, UltraWide QHD+ kijelzője (a 38WN95C modell) szintén elnyerte a CES innovációs díját. A 3840×1600 képpontot megjelenítő monitort 1 ms válaszidejű Nano IPS kijelzővel szerelték fel, amely amellett, hogy 144 Hz-es képfrissítési rátára képes, NVIDA G-SYNC kompatibilis is.

A Thunderbolt™ 3 csatlakozónak köszönhetően a monitor bármilyen munkaállomást remekül kiegészít. Mivel a díjnyertes modell egy 16:9-es képarányú, Full HD (1920×1080 pixeles) monitorhoz képest háromszor több képpontot jelenít meg, kiválóan alkalmas a párhuzamos munkára, vagyis a felhasználó egy képernyőn írhat például kódot, szerkesztheti és ellenőrizheti az elkészült tartalmakat. A készülék Nano IPS kijelzője ráadásul a DCI P3 színtér 98 százalékát lefedi, így hihetetlenül természetes és valósághű képek megjelenítésére képes.

Az LG 2020-as monitorcsaládja olyan professzionális teljesítményre, képminőségre és sebességre képes, amely felülmúlja a várakozásokat”

— mondta Jang Ik-hwan, az LG IT üzletágának vezetője.

Az LG Ergo különlegesen állítható állványával egyedülálló kényelmet kínál a felhasználók számára, a 27 hüvelykes UltraGear 4K modellünk kiváló képminőséggel kápráztatja el a számítógépes játékok rajongóit, a 38 colos ultraszéles monitor pedig arra a páratlan szakértelemre épít, amelyet az LG a 21:9-es kijelzők fejlesztése és gyártása során halmozott fel.”

A 2020. évi CES látogatói személyesen győződhetnek meg az LG jövő évi Ultra monitorcsaládja által kínált kiváló képminőségről, villámgyors sebességről és a különleges kényelmi funkciókról Las Vegasban, a Convention Center központi csarnokának #11100-as standján. Az LG CES-hez kapcsolódó aktivitásait az #LGCES2020 hashtag alatt követhetik az érdeklődők a közösségi médiában.

Termékspecifikáció:

  UltraFine ErgoTM UltraGearTM UltraWideTM
32UN880 27GN950 38WN95C
 

Képminőség

Kijelző IPS Nano IPS Nano IPS
Méret 31,5 hüvelyk 27 hüvelyk 37,5 hüvelyk
Felbontás 4K UHD

(3840 x 2160)

4K UHD
(3840 x 2160)
UltraWide QHD+
(3840 x 1600)
Fényerő 350 nit 450 nit 450 nit
Színskála DCI-P3 95% DCI-P3 98% DCI-P3 98%
Színmélység 1.07 milliárd 1.07 milliárd 1.07 milliárd
Képfrissítés 60 Hz 144 Hz (túlkalibrálással 160 Hz) 144 Hz
Válaszidő 5 ms 1 ms 1 ms
HDR HDR10 VESA DisplayHDR™ 600 VESA DisplayHDR™ 600
AMD Radeon™ FreeSync DisplayPort Adaptive-Sync

G-SYNC® kompatibilis

DisplayPort Adaptive-Sync

G-SYNC® kompatibilis

Ergonómia Dönthető, forgatható, állítható magasság, tengely és hossz Dönthető, állítható magasság és tengely Dönthető, forgatható, állítható magasság
Csatlakozók Thunderbolt 3 x 1
USB-C x 1
HDMI x 2 x 2 x 2
DP x 1 x 1 x 1
Fejhallgató kimenet O O O
USB 2 kimeneti 1 bemeneti / 2 kimeneti 2 kimeneti

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés