Connect with us

technokrata

A Xiaomi Mi és Mi Mix: remek telefonok kedvező áron

Xiaomi Mi Mix

Kütyük

A Xiaomi Mi és Mi Mix: remek telefonok kedvező áron

A Xiaomi Mi és Mi Mix: remek telefonok kedvező áron

A Xiaomi cég félresöpri azt a hamis nézetet, miszerint minden kínai termék silány minőségű, könnyen másolható, és hamar eldobható. A Made in China matrica ma már nem feltétlenül jelenti azt, hogy a termék gyenge minőségű, és ez többek között a Xiaomi cégnek is köszönhető. Az okostelefonok azért válhattak életünk mindennapos részévé, mert rendkívül kellemes és megfizethető áron olyan eszközt kapunk, amelyek teljesítménye és felszereltsége semmiképpen sem jelent kompromisszumot.

A Xiaomi cég fő termékei közé tartozik a Xiaomi Mi és a Xiaomi Mi Mix széria. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk mit kínál ez a két terméksorozat, valamint azt is megnézzük, mi a különbség köztük.

A Xiaomi Mi a gyártó fő terméksorozata

Mindkét sorozat a kínai gyártó által kínált csúcstermékek közé tartozik, de ennek ellenére rendkívül kedvező áron kínálják őket. A Xiaomi Mi széria középkategóriás és zászlóshajó mobil eszközöket is magában foglal, például Mi Max phableteket és számos, tiszta Android operációs rendszeren futó telefont is, amelyek Mi A néven kaphatóak.

Xiaomi Mi Mix

A széria legújabb generációja a 9-es,amely az előző generációhoz képest jelentős technológiai változással büszkélkedhet. A szériában kapható összes modell erőssége az integrált ujjlenyomat-olvasó. A kijelzők méretes AMOLED panellel rendelkeznek, és kellemes meglepetésként hátul hármas kamerák találhatóak. Néhány Xiaomi Mi telefon, például a Xiaomi Mi 9T, még csúszó kamerával is rendelkezik.

A Xiaomi Mi széria a keret nélküli telefonok úttörője

A Xiaomi Mi Mix látszólag csak egy szóban különbözik az előző sorozattól, de valójában egy külön szériáról és fejlesztési ágról van szó, mely a keret nélküli koncepcióra fókuszál, tehát a telefonok elülső részét szinte teljességgel a kijelző alkotja, így a használó maximálisan kihasznált felületet kap. Ezeknél a telefonoknál a teljes felület 91%-át a kijelző teszi ki. Persze magától értetődik, hogy nem csak a kijelzőről érdemes beszélni. Szintén örülhetünk a 8GB RAM-nak és a 4,400 mAh-s akkumulátornak.

Xiaomi Mi Mix

Az ilyen keret nélküli kialakítás számos egyéb műszaki megoldást szükségeltet. Ilyen például az oldalkeretbe helyezett hangszóró, vagy a telefon harmadik generációjánál megjelent csúszó selfie kamera. A keretnélküliség maximalizálása az utóbbi években a telefongyártók egyik legnagyobb céljává vált, de a Xiaomi ezen a területen kiérdemli az úttörő nevet. A gyártó Mi Mix szériája követők hadának taposott ösvényt.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu