Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Dyson hazánkban is bemutatja a Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátorát

Smart home

A Dyson hazánkban is bemutatja a Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátorát

A Dyson hazánkban is bemutatja a Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátorát

A Dyson hazánkban is bemutatja első, Dyson Pure Cool Me™ névre keresztelt személyi légtisztító ventilátorát, ami a vállalat által kifejlesztett légszűrő- és légáram-irányító technológiáját alkalmazza.

Kis méretének köszönhetően a készülék belesimul a felhasználó személyes terébe, akár az ágy mellett, az íróasztalon vagy a gyerekszobában helyezzük el.

A készülék az új Dyson Core Flow™ levegőszabályozási mechanizmusa révén folyamatos tisztított légáramot hoz létre, és lehetővé teszi, hogy pontosan a kívánt helyre irányítsa azt. A Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátor a vállalat áramlástannal, légszűréssel, fényérzékeléssel és hangteljesítménnyel kapcsolatos szakértelmén alapszik, és a tisztább levegő és a felfrissülés komfortosabb élményének biztosítja a felhasználó számára.

Mint Jake Dyson főmérnök elmondta:

„A Dyson nagy figyelmet fordít a kutatásra, annak érdekében, hogy még jobbá tegye a napi rendszerességgel használt termékek működését. A hardver és a szoftver egyesítésével olyan intelligens készülékeket fejlesztünk, amelyek megoldják a problémákat, és az egészséget és jó közérzetet szolgálják.”

dyson-pure-cool-me_02

Időnk akár 90%-ában a négy fal között tartózkodunk

Mivel időnk akár 90%-át beltérben végzett munkával, tanulás­sal, evéssel, testedzéssel, alvással, játékkal töltjük, beltéri környezetünk – a belélegzett levegőtől a poron, allergéneken át a hőmérsékletig – létfontosságú szerepet játszik abban, hogy milyen az egészségünk és a közérzetünk.

Amikor szennyezésről beszélünk, gyakran kültéri szennyezésre gondolunk, azonban a beltéri levegőben is számos káros anyag fordulhat elő, amit szabad szemmel nem feltétlenül látunk. A nyitott ajtókon és ablakokon keresztül a lakásba kerülő szennyező anyagokon túl a teljesen hétköznapi tevékeny­ségek és háztartási tárgyak is szennyezhetik a levegőt.

A hálószobában, ahol életünk akár egyharmadát is eltölthetjük, a testápolási termékekből, például kozmetikumokból, hajlakkból, parfümből vagy illatgyertyából szabadulhatnak fel illékony szerves vegyületek. A konyhában és a nappaliban az ott használt tisztítószerek szintén illékony szerves vegyületeket bocsátanak ki, a gáztűzhely és az egyéb ételkészítési folyamatok nyomán pedig szálló por, gőzök és szaganyagok kerülnek a levegőbe, míg a szőnyegekben por és allergének gyűlhetnek fel. A Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátor kiszűri ezeket a szennyező anyagokat, és tisztább levegőt juttat a személyes térbe.

Paul Dawson, a Dyson egészségügyi és szépségápolási területekért felelős elnökhelyettese elmondta:

„A készülékek kifejlesztése során az az egyik vezérelvünk, hogy segítségükkel valós problémákra adjunk megoldást. Tudományos és műszaki ismereteinkre támaszkodva arra törekszünk, hogy a megszokottól eltérő és jobban műkö­dő eszközöket fejlesszünk. A Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátort a személyes térben való használathoz alakítottuk ki, lehetővé téve, hogy a felhasználó maga szabályozhassa az őt körülvevő levegő minőségét és a kényelemérzetéhez szükséges hőmérsékletet.”

Dyson Core FlowTM technológia: a légáram-irányítási technológia forradalmasítása

Személyi légtisztító ventilátorok esetében alapvető fontosságú a koncentrált légáram. A függőleges fel- és leszállásra képes Harrier sugárhajtású repülőgép aerodinamikai tulajdon­ságait megvizsgálva a Dyson mérnökei rájöttek, hogy amikor két levegősugár egy konvex felületen találkozik, akkor egymás felé tartanak és egy nagy nyomású magot és koncentrált légáramot hoznak létre. Ezt a jelenséget felhasználva kidolgoztak egy módszert arra, hogy egy pontosan irányított koncentrált légáram segítségével hűvösebb környezetet és egész évben tisztább levegőt biztosítsanak az otthoni környezetben.

A készülék tetején található domború elemmel pontosan beállítható, hogy milyen szögben érkezzen a légáram. A még jobb személyre szabhatóság érdekében a Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátor 70 fokos oszcillációval rendelkezik.

A HEPA szűrő a szennyező részecskék 99,95%-át kiszűri

Az egyedülálló HEPA technológia gondoskodik a kompromisszummentes részecskeszűrésről. A különböző HEPA közegek kiszűrik az ultrafinom részecskék, például a pollenek, penészgombaspórák és baktériumok 99,95%-át, az aktív szén pedig elnyeli és megköti a gázokat, szaganyagokat és az olyan, háztartásban keletkező gőzöket, mint az illékony szerves vegyületek.

A HEPA szűrő a legkisebb, akár 0,1 mikronnyi részecskéket is megköti. Összehasonlításképpen; ez az emberi hajszál vastagságának 300-ad része.

Akusztikailag az Ön személyes teréhez tervezve

A személyes térben való használatra tervezett Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátort úgy alakítottuk ki, hogy működése a lehető leghalkabb legyen. A készülék alapzatá­ban található zajcsillapító réteg elnyeli a motorból érkező zajokat.

Annak érdekében, hogy a készülék használata testközelben is kellemes legyen, a Dyson akusztikai mérnökei több mint 1000, a hangerőt és a hangminőséget a készüléktől mindössze 20 cm távolságra mérő tesztet végeztek. Egy új akusztikai mátrixot is kidolgoztak, amellyel jobban szimulálható, hogy az emberek hogyan érzékelik a készülék hangját valós körülmények között.

Intelligens fényérzékelés a nyugodt alvásért

Az intelligens fényérzékelő aktívan nyomon követi a környező fény erősségét, és az LCD-kijelző fényerejének valós idejű csökkentésével vagy növelésével automatikusan igazodik a környezet fényviszonyaihoz. Amikor az érzékelőrendszer azt észleli, hogy a környező térben sötét lett, automatikusan kikapcsolja az LCD-kijelzőt. Az alvásidőzítővel pedig megadható, hogy a készülék az előre beállított, 30 perc és 8 óra közé eső időszak elteltével kikapcsoljon.

A mindezen funkciókat koncentrált légárammal, akusztikai tervezéssel és kis mérettel ötvöző Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátor biztosítja a nyugodt alváshoz szükséges hűvösséget és komfortérzetet.

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés