Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha nyaralni mész, ne feledkezz meg a hűtődről sem! Bármilyen meglepő, szeretnek néha pihenni

Smart home

Ha nyaralni mész, ne feledkezz meg a hűtődről sem! Bármilyen meglepő, szeretnek néha pihenni

Ha nyaralni mész, ne feledkezz meg a hűtődről sem! Bármilyen meglepő, szeretnek néha pihenni

3 dolog, amit mindenképpen tegyél meg a nyaralás előtt

Egyre gyakrabban utazunk el hosszabb időre: tavaly a magyarok belföldi és külföldi, egy napnál hosszabb utazásainak száma megközelítette a 22 millió alkalmat. Egy hosszabb kirándulás több előkészülettel is jár: annak érdekében, hogy a hazaérkezésünk ugyanolyan gondtalan legyen, mint a pihenésünk, nem árt alaposan felkészíteni az otthonunkat a távollétünkre. Az elektronikai eszközök közül a hűtőre kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen ezt a berendezést nem elég egyszerűen áramtalanítani indulás előtt. Íme néhány tipp, hogyan gondoskodjunk szakszerűen a frizsiderünkről mielőtt nyaralni indulnánk.

rs80

Kell a kikapcsolódás?

Utazás előtt alapvetésnek tartjuk, hogy áramtalanítjuk az elektronikai berendezéseinket. De vajon mi a helyzet a hűtővel? Mógor Tibor, a Samsung Electronics háztartási eszközökért felelős termékmenedzsere szerint, ha két-három hétnél rövidebb időre megyünk nyaralni, felesleges teljesen kiüríteni és kikapcsolni a frizsidert.

„A legújabb hűtőink már A++ energiahatékonysági osztályba tartoznak, ami azt jelenti, hogy az A osztályba tartozó készülékeknél mintegy 40 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak. A hűtő működtetése havi szinten 2000-3000 forintos kiadást jelent a háztartásoknak, így ha az egy-két hetes távollétünk alatt kikapcsoljuk a berendezést, csupán minimális összeget spórolhatunk meg, az áramtalanítással keletkező többletmunka nem térül meg.”

Bizonyos gyártók, így a Samsung is, már külön Vakáció módot is beépítenek a hűtőszekrényekbe: aktiváláskor a hűtő rész kikapcsol – a levegő áramoltatás azonban megmarad, így sem kellemetlen szagok, sem pedig penész nem vár minket hazaérkezéskor – és csak a fagyasztás üzemel, így további energia spórolható meg. Ha nincs külön Vakáció mód a hűtődben, de mindenképpen takarékoskodnál a távollétedben, ürítsd és kapcsold ki a hűtőd jégkocka adagolóját! Így nem csupán energiát spórolhatsz, de megelőzheted, hogy egy esetleges áramszünet esetén elázzon a hűtőd teljes tartalma.

Gondolkodj előre!

A nyaralás előtti héten tervezd meg a menüt és vásárolj tudatosan, hogy a lehető legkevesebb felesleg, lejáró étel maradjon a hűtőben! Ilyenkor részesítsd előnyben azokat az ételeket, amelyeket hidegen kell tárolni: a szokásos reggeli gabonapehely helyett például nyúlj a bontott felvágottakhoz, sajtokhoz, zöldségekhez!

Ahogy a Samsung szakemberétől megtudtuk:

Magyarországon évente fejenként 68 kilogramm élelmiszerhulladék keletkezik, amelynek nagy része azért végzi a kukában, mert feleslegesen vásároltuk meg vagy a rossz tárolás következményeként megromlott.. A Samsung RS8000 hűtő Twin Cooling Plus technológiája külön hűti a hűtőrész polcait és a fagyasztót, így mindkét részben ideális hőmérséklet és páratartalom alakul ki. Ennek köszönhetően az ételek tovább frissek maradnak és a szagok sem keverednek.”

Semmi esetre se hagyj azonban hátra olyan élelmiszereket, amelyek szavatossági ideje a távollétedben lejár! A hűtőszekrény ugyanis könnyedén átveszi a romlott ételek szagát, amelyet aztán csak fáradságos munkával lehet végleg eltüntetni.

Mit keres a pénzérme a mélyhűtőben?

Mit tegyünk, ha hazaérve azt tapasztaljuk, hogy áramkimaradás volt a lakásban? Vajon csak néhány perces kiesés történt vagy hosszabb áramszünetről volt szó, amely során a fagyasztónk teljes tartalma leolvadt? A Samsung szakértője egy egyszerű, bárki által alkalmazható trükköt ajánl az áramkimaradás hosszának ellenőrzésére. Tegyünk egy fagyálló, magas falú edénybe vizet, és helyezzük a fagyasztóba! Miután a víz jéggé vált, helyezzünk a tetejére egy pénzérmét.

„Ha hazaérve a nyaralásból azt látod, hogy a pénzérme az edény alján van befagyva, valószínűleg hosszabb áramszünet volt, nagy az esélye, hogy az ételek kiolvadtak és megromlottak. Ha pedig biztosra mennél és nem bíznád az élelmiszer-tartalékaidat a véletlenre, válassz okos hűtőszekrényt! A Samsung SmartThings alkalmazáson keresztül például már távolról is vezérelhetjük a frizsiderünket, bárhol is legyünk a világban”

mondta el a Samsung szakembere.

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés