Connect with us

technokrata

Mostantól a mosógéped is hallgat rád

Smart home

Mostantól a mosógéped is hallgat rád

Mostantól a mosógéped is hallgat rád

Hamarosan hanggal is vezérelhetőek lesznek a Whirlpool háztartási gépei.

A Whirlpool bejelentette, hogy okos háztartási gépei a jövőben együtt fognak működni az Amazon Alexa hangvezérelt asszisztenssel. A gyártó termékei konkrétan az Amazon hangvezérelt hangszóróival, az Echo-val, az Echo Dot-tal és a Tap-pal lesznek képesek együtt dolgozni, s a meglévők mellett további háztartási gépeket is bemutatnak majd, amelyeknek a hangukkal tudunk majd dirigálni. Azonban a jelenlegi Whirlpool okosgépek tulajdonosainak sem kell aggódnia, ugyanis ezek is megkapják az Amazon Alexa-támogatást.

A GE ugyan már jócskán beelőzte ezzel a megoldással a Whirlpool-t, hiszen már számos eszközük képes a hangvezérelt asszisztens “Geneva” funkcióján keresztül együttműködni. Mindez annyit jelent, hogy a GE gépek utasításához egy közbeiktatott asszisztenst kell segítségül hívnunk, azaz az “Alexa, ask Geneva when the dishwasher will be finished.” (Alexa, kérdezd meg Genevát, hogy mikor végez a mosogatógép) utasítást tudja értelmezni.

A fenti megoldáshoz hasonlóan a Whirlpool gépei is az “Alexa, ask Whirpool to start the washer/dryer” (Alexa, kérd meg Whirlpoolt, hogy indítsa be a mosógépet/szárítót) és hasonló parancsokra fognak hallgatni.

 

További Smart home

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés