Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezt a képernyőt még hátulról is nézheted!

Smart home

Ezt a képernyőt még hátulról is nézheted!

Több professzionális újdonságot is leleplezett az LG.

Az LG  a kereskedelmi célú kijelzők Amszterdamban tartott négynapos szakkiállításán, az Integrated Systems Europe (ISE) 2016-on olyan egyedülálló termékeket mutatott be, mint a hátulról nézve is látható képet megjelenítő OLED képernyő, az 58:9-es képarányú „Ultra Stretch” kijelző, vagy a webOS operációs rendszerre épülő intuitív eszközök. Az idén február 9-12. között megrendezett eseményen a vállalat a tavalyinál sokkal hangsúlyosabban volt jelen és egy teljesen új OLED termékportfóliót mutatott be.

lg-ise-2_24770011504_o

 

Miután az OLED kijelzők háttérvilágítás nélkül bocsátanak ki fényt, sokkal pontosabb színvisszaadásra képesek, így rendkívül valósághű képminőséget nyújtanak. Az OLED technológia további sajátossága, hogy a betekintési szögtől függetlenül képes a torzításmentes színmegjelenítésre.

A kiállításon az LG egy olyan kijelzőtípusra helyezte a legnagyobb hangsúlyt, amelyen a megjelenített képek, információk ― mivel rendkívül vékony, gyakorlatilag papírlap vastagságú eszközről van szó ― mindkét oldalról, azaz elölről és hátulról nézve is láthatók. Szokatlan kialakítását és magas szintű helytakarékosságát látva nem csoda, hogy ez a készülék számos látogató érdeklődését felkeltette. Szintén nagy feltűnést keltettek a szokatlan formájú ― hullámos vagy hajlított ― kijelzők. Az OLED kijelzők hagyományos LCD paneleknél jóval vékonyabb kialakítása teszi lehetővé azt, hogy ezekből karcsú, ívelt termékek készüljenek.

lg-ise-5_25282298792_o

Az LG a kiállításon bemutatta az „Ultra Stretch”, azaz ultraszéles kijelzőt is, amely eddig soha nem látott, 58:9-es képaránnyal készül. Ezeket a 2148 mm széles és 335 mm magas paneleket vízszintesen és függőlegesen is lehet használni: az LG számos felhasználási lehetőséget mutatott be a standján. Az „Ultra Stretch” kijelzők jól használhatók például a repülőtereken, cégek üdvözlőtáblájaként, vagy üzletek digitális hirdetőtáblájaként. A képernyő nagy mérete és nagy felbontása révén tisztán és pontosan képes megjeleníteni nagy mennyiségű információt, egyetlen kijelzőn.

Az LG az ISE-n számos, a webOS operációs rendszerre épülő intuitív és kiválóan használható megoldást is bemutatott. Azzal, hogy a webOS rendszerrel működő digitális kijelzők WiFi-kapcsolattal is rendelkeznek, könnyen összekapcsolhatók más okoseszközökkel, azaz okostelefonokkal vagy tabletekkel. Ha például ezt az eszközt egy étteremben használják, az választék, az étlap és a tápanyagösszetétel-információk is megjeleníthetők a kijelzőn, majd könnyen frissíthetők is egy okoseszköz segítségével.

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés