Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bámulatos, 21:9-es monitor érkezett az LG-től

Smart home

Bámulatos, 21:9-es monitor érkezett az LG-től

Az LGba január 6. és 9. között Las Vegasban megrendezett nemzetközi CESb2015 kiállításon mutatja be új 21:9-es UltraWide monitorcsaládját, köztük a világ első olyan UltraWide monitorát is, amely kompatibilis az AMD FreeSync technológiával a gyors játékok folyamatos megjelenítése érdekében. A PC-monitorok piaci teljesítményének alakulásával foglalkozó IDC Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker szerint az LG értékesítési piacvezető ebben a monitorszegmensben az elmúlt hét pénzügyi negyedévben (2014. harmadik negyedévi állapot), a 21:9-es képarányú monitorok 77,3 százalékos piaci részesedésével.

21:9 UltraWide monitor játékosoknak AMD FreeSync technológiával

Az LG 34UM67 a vállalat első olyan 21:9-es UltraWide monitora, amelyet kifejezetten a fejlett grafikájú számítógépes játékokhoz alakítottak ki.Az AMD FreeSync technológiája kiküszöböli a képtörést, amely akkor fordulhatna elő, amikor a monitor és a videokártya nincs szinkronban.A FreeSync technológia képkockák kiesése nélküli, folytonos mozgás előállításával biztosítja a legfolyamatosabb és leggördülékenyebb játékélményt.

„Az AMD FreeSync technológia ingyenes és nyílt ipari szabványokon alapuló innovatív monitortechnológia a képtörés és akadozás kiküszöbölésére, amely 30 éve a számítógépes játékok kellemetlen kísérőjelensége” — mondta Roy Taylor, az ISV/IHV Partner Group, AMD vállalati alelnöke.„Nagyon örülünk, hogy az LG Electronics csatlakozott hozzánk ezekkel a valóban izgalmas, AMD FreeSync technológiát alkalmazó kijelzőkkel, amilyen például az LG UltraWide Gaming monitor.”

Az UltraWide monitor kivételes UltraWide látómezeje előnyösebb helyzetbe hozza a játékosokat olyan rejtett területek felfedésével, amelyek láthatatlanok voltak a hagyományos 16:9-es monitorokon.A monitor a Black Stabilizer technológia segítségével megvilágítja a sötét színhelyeket, így egyértelműen azonosíthatók azok a mély fekete területek, ahol tárgyak vagy éppen ellenségek rejtőzhetnek.A Dynamic Action Sync üzemmód a lehető legkisebbre csökkenti a bemeneti késleltetést, így a játék ténylegesen valós idejűvé válik.Számos népszerű játék, például a Battlefield 4, a World of Warcraft és az ArcheAge támogatja jelenleg a 21:9 arányú felbontást, és a jövőben várhatóan további játékok csatlakoznak ezekhez.

A világ első 34 hüvelykes, 21:9 képarányú, ívelt nagy képernyős monitora

Az LG 34 hüvelykes, ívelt UltraWide monitora, a 34UC97-es modell, a Quad HD (3440 x 1440) felbontással a hatalmas képernyőfelület teljes kihasználását biztosítja.A kreatív művészeti területek szakemberei, például a grafikai tervezők és a fényképészek számára a monitor lehetővé teszi még több kép miniatűrképének megtekintését, míg a médiakészítők a videók vagy a grafikusan ábrázolt hang hosszabb sorozatait nézhetik meg.A Mac-felhasználók különösen vonzónak fogják találni ezt a monitort, mivel kompatibilis a Thunderbolt™ 2 szabvánnyal, így nagy mennyiségű adat nagy sebességű átvitelére képes.Az ívelt design tovább fokozza a felhasználói játékélményt.

A 178 fokos betekintési szögű, IPS kijelzőmegoldásnak köszönhetően semmilyen szögből sincs színtorzítás, és a technológia az sRGB színtér több mint 99%-ának visszaadására képes.A monitor színpontosságát, betekintési szögét és sRGB színterét a TÜV Rheinland és az Intertek minősítette, és megkapta az UL jóváhagyását is.

Ívelt 21:9-es UltraWide Multi-Display a nagyobb hatékonyság érdekében

Az ívelt 21:9-es UltraWide Multi-Display (34UC87M modell) monitor többképernyős beállítási lehetőségek széles kínálatával növeli az olyan értékpapír-kereskedők és más pénzügyi szakemberek munkájának hatékonyságát, akiknek egyidejűleg kell nagy mennyiségű adatot nyomon követniük.A monitor használható tőzsdei kereskedők munkaállomásaként, illetve grafikonok, árajánlatok és függőben lévő megrendelések összevont megjelenítéséhez az egyes képernyőrészeken, a lehetőségek szélesebb tartományának elemzését biztosítva ezáltal.

Digital Cinema 4K monitor kimagasló színkezeléssel

Az LG bemutatja a Digital Cinema 4K monitort (31MU97 modell) is, amelynek 4K felbontása (4096 x 2160) a szokásos Ultra HD felbontásnál (3840 x 2160) több képpontot biztosít.A 4K-s tartalom eredeti felbontásnak megfelelő megjelenítése mellett a monitor jól alkalmazható Digital Intermediate (DI) folyamatok kezelésére is.Az Adobe színtér több mint 99,5 százalékának visszaadására képes monitor ideális választás a pontos színkezeléshez.

„Az LG prémium minőségű 21:9-es UltraWide monitorait az egyedi vásárlói igények figyelembevételével terveztük” – mondta In-kyu Lee, az LG Electronics Home Entertainment Company vezető alelnöke és TV/monitor üzletágának vezetője.„Az iparág nagy fejlődésen ment keresztül attól az állapottól, amikor úgy vélték, hogy egyetlen kijelző-kialakítás az összes felhasználónak megfelelő.A monitorok előtt töltött idő mennyisége alapján feltétlenül indokolt a speciális monitorok gyártása.”

Az LG szeretettel várja látogatóit január 6. és 9. között a CES 2015 kiállításon (Las Vegas Convention Center, Központi csarnok, 8204-es stand), ahol testközelből szemügyre vehetik a bemutatott innovatív monitorcsaládot.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés