Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan itt a webOS 2.0 az okostévékre

LG_webOS_2.0

Smart home

Hamarosan itt a webOS 2.0 az okostévékre

A január 6. és 9. között Las Vegasban rendezett nemzetközi CES® kiállításon az LG Electronics (LG) figyelemre méltó tévékínálat bemutatására készül. Az újdonságok a vállalat legújabb, webOS 2.0 Smart+ TV operációs rendszerével érkeznek. Az LG webOS 2.0 tovább javítja a Smart+ TV-k jelenlegi generációja által nyújtott legfontosabb funkciókat, így felhasználói élményével kiemelkedik a konkurens rendszerek közül. Az LG emellett különböző tartalomszolgáltatók közreműködésével a lenyűgöző 4K felbontású tartalmak széles választékát kínálja majd az LG TV-k tulajdonosai számára.

Ahogy a szlogen is jelzi („okostévé még egyszerűbben”), a webOS TV eredeti fejlesztési célja, hogy választ adjon a bonyolult Smart TV-k kezelésével kapcsolatos kellemetlenségekre, hogy „a TV újra egyszerűvé váljon”. A webOS három alapelve — egyszerű kapcsolódás, letisztult kezelőfelület, átlátható tartalmak — mentén minden eddiginél könnyebbé tette az egyik legmodernebb TV-rendszer kezelését. A vásárlóközönség értékelte az LG törekvéseit: a webOS TV-k forgalma már a megjelenés utáni első két hónapban elérte az 1 milliós darabszámot, nyolc hónap alatt pedig több mint 5 millió webOS-alapú készülék talált gazdára.

Az LG webOS 2.0 tovább fokozza az egyszerűséget és a kényelmet, emellett még szélesebb körű tartalmi kínálatot, számtalan javítást és hatékony funkciókat biztosít. A rendszerindítási idő akár 60 százalékkal is rövidebb lehet, a tartalmak elérése pedig jelentősen gördülékenyebbé és gyorsabbá vált. A felhasználó például a Smart TV kezdőképernyőjéről a YouTube-ra váltva akár 70 százalékos gyorsulást tapasztalhat az előző rendszerhez képest.

A webOS 2.0 további újítása a My Channel („Saját csatorna”) funkció, amellyel a felhasználó saját kedvenc élő csatornáit a tévéről vagy a set-top boxról könnyedén a Menü-sávra helyezheti, ahol kényelmesebben váltogathat közöttük. A néző a gyorsbeállításokkal (Quick Settings) az éppen futó műsor megszakítása nélkül módosíthatja a készülék beállításait, a Bemenet választó (Input Picker) pedig azonnal felismeri a csatlakoztatott eszközöket, amelyek így rögtön használhatók.

LG_webOS_2.0

A nagyobb tartalomszolgáltatókkal kötött partneri megállapodásnak köszönhetően a webOS TV-tulajdonosok az Ultra HD tartalmak széles kínálatából válogathatnak majd az Amazon és a Netflix szolgáltatásaiban azokban az országokban, amelyekben ezek elérhetőek. A webOS-alapú LG Smart TV-k tulajdonosai 2015-ben a Netflix hálózatán 4K felbontású tartalmakhoz is hozzáférhetnek majd, köztük olyan népszerű műsorokhoz, mint a Kártyavár vagy a Marco Polo. Az Amazon Ultra HD tartalmi kínálatában olyan filmek szerepelnek, mint A Föld után, az Elysium – Zárt világ, A csodálatos Pókember 2. vagy A da Vinci-kód.

„A webOS 2.0 legújabb funkcióival a felhasználói élmény még egyszerűbbé és intuitívabbá vált — mondta In-kyu Lee, az LG Electronics Home Entertainment Company vezető alelnöke és TV-monitor üzletágának vezetője. — A webOS platform kiválóan példázza elkötelezettségünket az iránt, hogy a Smart TV-k világában egy valóban innovatív megoldással ragadjuk magunkhoz a vezető szerepet az újgenerációs TV-k piacán.”

A CES látogatói az LG standjánál (Las Vegas Convention Center, Központi csarnok, #8204) az új webOS 2.0-ás TV-k teljes kínálatát megtekinthetik.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés