Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a világ első 50x optikai zoomos fényképezőgépe

Smart home

Itt a világ első 50x optikai zoomos fényképezőgépe

Két új kompakt fényképezőgéppel jelentkezett a Canon.

A PowerShot G15-ben található a PowerShot G sorozat eddigi legnagyobb fényerejű objektívje, egy új, f/1,8-2,8, 5x zoom objektív, amely a fényképészek számára extra széles rekeszt biztosít a fényképezőgép teljes fókusztartományában. A PowerShot SX50 HS pedig a világ első 50x optikai zoomot1 kínáló kompakt fényképezőgépe, amely nem csak átütő teljesítményre képes, de tovább finomított kézi vezérléssel rendelkezik és támogatja a RAW formátum használatát.

Mindkét PowerShot modell a Canon méltán híres képfeldolgozási technológiáit kínálja, kiemelkedő minőségű állóképek és Full HD felbontású videók készítéséhez. Mindkettőben megtalálható a díjnyertes HS rendszer, amely rendkívül jól teljesít alacsony megvilágításnál, és egyéb körülmények között is kivételesen alacsony zajszintet biztosít. A Canon Intelligens IS funkcióval bővített optikai képstabilizátorával a kamera teljes fókusztartományában a lehető legélesebb kép készíthető, a kézi vezérlés és a RAW fájlok támogatása pedig maximális szabadságot ad a fényképészeknek a képek rögzítése és feldolgozása terén.

Új generációs objektívtervezés

A PowerShot G15 és PowerShot SX50 HS új, precíziós Canon  objektívet kapott, amelyek sokféle kreatív megoldás használatát teszik lehetővé. A PowerShot G15 szuperfényes helyett szuper fényerős, f/1,8-2,8 objektívje új, nagy fénytörésű üveg felhasználásával készült, és egy olyan speciális, többféle anyag keverékéből álló bevonattal van ellátva, amely nanométeres pontossággal képes a meghatározott hullámhosszú fény irányítására. Az 5x optikai zoom sokoldalúságot kínál, f/1,8 rekesszel a 28 mm-es nagy látószögnél, és f/2,8 rekesszel a maximális, 140 mm-es fókusztávolságnál. Ez rendkívül nagy szabadságot ad akkor, ha alacsony megvilágításnál, a pillanat megragadásához nagy zársebességet használva kell fényképezni, illetve hozzájárul az állóképek atmoszférájának feljavításához a kisebb mélységélességgel, a fényképezőgép teljes zoomtartományában.

Azok számára, akik a távoli tárgyak részleteit is el akarják kapni, a PowerShot SX50 HS a Canon kompakt fényképezőgépeiben található eddigi legerősebb optikai zoomot kínálja. A kategória vezető optikai megoldása 13 lencsetagból áll: három UD lencsetag egy tíztagú optikai elrendezésben – kivételes teljesítményt biztosítva a hatalmas, 50-szeres optikai zoomtartományban. Az újonnan tervezett, ultrahangos motor (USM) és lengőtekercses motor (VCM) garantálja a gyors és közel zajtalan zoomolást a 24 mm-es, nagy látószögtől egészen az 1200 mm-es maximális tartományig, a ZoomPlus pedig digitálisan terjeszti ki a zoomolást a 100-szoros határig, megőrizve a jó képminőséget.

A PowerShot SX50 HS továbbfejlesztett Zoombeállító segédfunkciója most már Keres és Zár funkciókat is tartalmaz, amelyek célja, hogy segítsen a fotósoknak rákeresni és rázárni a tárgyakra az objektív tele tartományában. Az objektív törzsén található külön Keresés gombbal az objektív kizoomol, hogy újra rákeressen a tárgyakra. Miután a tárgy megvan, a gombot elengedve az objektív automatikusan visszazoomol a tele fókusztávolságra. A Zár gomb segítségével pedig egy hatékony optikai képstabilizátor (IS) mód kapcsolható be, amely segít a tárgyat a kereten belül tartani a felvétel elkészültéig.

Tűéles képek optikai képstabilizátorral

A Canon optikai képstabilizátor-technológiája korrigálja a fényképezőgép bemozdulásából származó problémákat, az állóképek elmosódásait és a videofelvételek rázkódását. A négy- (PowerShot G15), illetve 4,5 lépéses (PowerShot SX50 HS) optikai képstabilizátor garantálja, hogy a felvételek élesek, tiszták és részletesek legyenek telefotó állásnál vagy alacsony megvilágítás esetén is. Ezen felül az Intelligens képstabilizátor automatikusan felismeri a felvételi helyzetet, és a hétféle lehetőség közül a legmegfelelőbb képstabilizálási eljárást alkalmazza. A

PowerShot SX50 HS-ban az új, speciális Dinamikus képstabilizátor mód is megtalálható, amely az elsősorban a járás vagy mozgás közben felvett videókra jellemző, forgó típusú kamerarázkódást csökkenti.

Mindkét modellben a Canon HS System rendszer található – egy nagy érzékenységű, 12,1 megapixeles CMOS-érzékelő és a hatékony DIGIC 5 képfeldolgozó processzor együttese. A PowerShot G15-be egy új, 1/1,7 típusú, nagy érzékenységű Canon CMOS érzékelő került, amely elődjénél is hatékonyabban gyűjti a fényt, és komoly rugalmasságot biztosít alacsony megvilágítású felvételek készítésekor is. A nagy – akár 12800-as – ISO-érzékenység rossz fényviszonyok között is lehetővé teszi a nagy zársebességek használatát és a sorozatfelvételek gyorsabb készítését. A két modell nagyteljesítményű DIGIC 5 jelfeldolgozását a kifinomult érzékelőkhöz optimalizálták, hogy a képzajt mindenféle megvilágítási helyzetben a lehető legalacsonyabb szinten lehessen tartani.

A két modell továbbfejlesztett autofókusz (AF-) rendszerével könnyedén készíthetők élesre állóképek. A PowerShot G15 AF sebessége egészen kivételes – mindössze 0,17 mp nagy látószögnél. Ez 53 százalékkal jobb, mint amire a PowerShot G12 képes volt, így jelenleg ez az eddig készült leggyorsabb kompakt Canon fényképezőgép.

A mindkét modellen elérhető Nagy sebességű sorozat HQ mód szintén segít a kiváló minőségű, teljes felbontású képek készítésében gyorsan mozgó tárgyakról. A PowerShot SX50 HS másodpercenként 13 képet készítve képes megragadni a pillanat törtrésze alatt zajló eseményeket, így például tökéletes a vadon élő állatok fotózásához; a 10 kép/mp sorozatfelvételi sebességű PowerShot G15 pedig ideális a gyorsan zajló események rögzítéséhez.

Kreatív rugalmasság kézi vezérléssel és automatikus módokkal

A Canon EOS DSLR-ekhez hasonló szintű kézi beállítási lehetőségeket kínáló két fényképezőgéppel szabadon állíthatók az olyan paraméterek, mint a rekesz, a záridő, a fehéregyensúly és az ISO-érzékenység. Mindkét modellben többféle képarány használatát is támogatja a RAW mód, vagyis a fotósok az utómunkálatok során többféle képaránnyal is kísérletezhetnek.

A lehető legjobb kép készítését egy sor automatikus felvételi funkció is segíti. A Smart Auto mód speciális kompozíciófelismerési technológiákat alkalmazva választja ki a legmegfelelőbben az 58 különböző helyzet közül, az Arcazonosító pedig intelligens módon azonosítja az ismerősök vagy családtagok előre megadott arcát és úgy módosítja a beállításokat, hogy mindig a lehető legjobban nézzenek ki. A többterületes fehéregyensúly-javítás automatikusan módosítja a színárnyalatokat a beltérben, különféle fényforrással készült felvételeken, hogy azok természetesebbnek tűnjenek.

Komoly fotósok gépei

A PowerShot G15 a PowerShot G sorozat tervezési jellegzetességeit mutatja, remek kezelhetőséget kínálva a mindennapos használathoz. Könnyű, alumínium váza mintegy 17 százalékkal kisebb a PowerShot G12-nél, így ideális társ egy DSLR fényképezőgép mellé.

A gyors, egykezes működtetéshez tervezett PowerShot G15 kétszintes felső tárcsát, egy elülső tárcsát, egy külön Videofelvétel gombot és gyorsbillentyűket is tartalmaz – így igen könnyű a két felvétel között a fényképezőgép beállításait elérni és módosítani. Az éles, 920 ezer képpont felbontású, 7,5 cm-es (3,0’’) PureColor II G képernyő ideális a komponáláshoz és a lejátszáshoz, széles betekintési szöget kínál, edzett üveg borítása pedig megnöveli a tartósságát és láthatóságát. Az optikai kereső alternatívát kínál az élőképes kompozícióval szemben, az objektíven való keresztülnézés hagyományosabb élményét nyújtva.

A DSLR-gépek megszokott érzését kompaktabb formában kínáló
PowerShot SX50 HS markolata úgy került kialakításra, hogy biztonságos érzést nyújt a kézben és ideális az ultra-zoom felvételek készítéséhez. Az 50x optikai zoom tartomány rugalmasságához képest kiemelkedően kompakt PowerShot SX50 HS egy vezérlőtárcsát biztosít a rendszermenük könnyű eléréséhez és a bennük való navigáláshoz, valamint külön akciógombokat, például egy Videofelvétel gombot is. Elektronikus keresőjével, valamint az állítható dőlésszögű, 7,1 cm-s (2,8’’) PureColor II VA LCD-képernyőjével a felhasználók kedvük szerint alakíthatják ki felvételeiket, és többféle szögből is fotózhatnak.

Azonnali Full HD videók

A szuperéles videók rögzítésére is tökéletes PowerShot G15 és PowerShot SX50 HS 24 kép/mp sebességgel teszi lehetővé a Full HD (1080p) felbontású videók készítését. A fényképezőgépek optikai zoomja mozgókép-felvétel közben is használható, az autofókusz (AF) pedig a videokészítés során is garantálja a képek élességét és tisztaságát, illetve hogy a tárgyak fókuszban maradjanak. Mindkét modell képes jó minőségű, sztereo hang felvételére.

 

PowerShot G15 – a legfontosabb jellemzők:
– Nagy fényerejű, f/1,8-2,8, 28 mm, 5x Canon zoom objektív
– 12,1 MP CMOS; HS rendszer DIGIC 5-tel
– 4 fokozatú Intelligens képstabilizátor
– 7,5 cm-es (3,0”) LCD; OVF
– Elülső tárcsa, teljes kézi vezérlés, RAW
– Full HD videók, HDMI-CEC
– Gyors autofókusz
– Smart Auto és arcfelismerés
– HDR mód
– Tartozékok

PowerShot SX50 HS – a legfontosabb jellemzők:
– 50x ultraszéles látószögű zoom
– 4,5 lépéses optikai képstabilizátor. Intelligens képstabilizátor
– 12,1 MP HS rendszer és DIGIC 5
– Full HD, HDMI
– 7,1 cm-es (2,8″) állítható dőlésszögű LCD, EVF
– Kézi módok, RAW
– Továbbfejlesztett Zoombeállító segéd
– Smart Auto, többterületes fehéregyensúly
– Nagy sebességű sorozat HQ



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés