Connect with us

Hirdetés

technokrata

Segítség, nem találom a kocsim!

Smart home

Segítség, nem találom a kocsim!

A Dension iPhone Cardock –jával sokak öröme válik valóra: amellett, hogy a készülék az autórádió hangszórójára teszi ki a telefon hangját, még képes megjegyezni az autónk pozícióját is.

A Dension iPhone Cardock-ját már hetek óta felpattintottuk az autónkra, de idő híján csak most tudtuk kipróbálni a fullos, fizetős app által kínált „Find my car” opciót.

Ha nem tudod hova álltál

Tegye fel a kezét az, akit nem hívott még fel barátnője, felesége azzal, hogy ellopták a kocsit, miközben csak egyszerűen nem emlékezett arra, hogy éppen hol, vagy a bevásárlóközpont melyik szintjén állt meg. Nna, a Dension iPhone Cardock-ot nekik találták ki. Illetve nekik is.

Mert, mint ahogyan azt tesztünkben írtuk anno, a Dension iPhone Cardock tényleg baromi jó, kompakt tartozéka az Apple telefonjának: egyszerre Bluetooth kihangosító és iPod-FM transmitter, van benne direkt az autózás közbeni használatra tervezett telefonkönyv elérés, de a kütyü legkomolyabb és egyben legegyszerűbb funkciója a 700 Ft-ért megvásárolható applikációval elérhető „Find my car”.

A funkció egyszerűsége abban rejlik, hogy nem tud mást, mint hogy amikor kidokkoljuk a telefonunkat a tartóból, akkor a telefon megjegyzi a telefon pozícióját, és amikor épp visszatérünk a vásárlásból, vagy mozizásból, elindítjuk az appot és az egy térképen szépen berajzolja nekünk az útvonalat a kocsihoz, hogy biztosan odataláljunk.

Hülyebiztos

A megoldás zseniális. Nincs szükség külön GPS-re az dokkolóba, nincs szükség a régi 3G-s iPhone-ra Dominó kártyával, eldugva az ülés alá, nem kell semmilyen flottakövetésbe regisztrálnunk: egyszerűen fogjuk és megnézzük a telefonunkon, hogy legutóbb hol hagytuk el az autót. Persze abban az esetben, ha az autót többen használjuk egyszerre, úgy a funkció nem sokat ér, mindenesetre figyelemreméltó a gyártó kreativitása a módszert illetően. Reméljük a jövőbeni darabokban hasonló okos megoldásokat – például a napelemet – üdvözölhetünk majd.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés