Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre hazánkat is elérték az LG LED lámpái

Smart home

Végre hazánkat is elérték az LG LED lámpái

Az LG termékkínálatában kültéri és a beltéri fényforrások és lámpatestek egyaránt megtalálhatók, legyen szó irodák, éttermek, bemutatótermek, várótermek vagy épületek megvilágításáról.

Az LG régóta foglalkozik csúcstechnológiás termékek alapjául szolgáló chipek, mikrochipek és különböző elektronikai alkotóelemek fejlesztésével és gyártásával. A 6” wafer (a chipek alapanyaga) és CoB (Chip-on-Board) gyártásban a vállalat világelsőséggel büszkélkedhet.

2010-ben az LG Electronics LED-es fényforrás és lámpatest termékei megkapták a hivatalos energiahatékonysági-, minőségi-, biztonsági- és környezetvédelmi tanúsítványokat az európai, kínai, japán és koreai tanúsító intézetektől, ezzel a vállalat megkezdte környezetbarát üzleti tevékenységét globális piacon résztvevő világítástechnikai gyártóként. Az LG az alapanyagoktól, egészen a boltokba kerülő késztermékig mindent saját maga fejleszt és gyárt.

A LED (Light-Emitting Diode = fénykibocsátó dióda) lámpák alkalmazási területe folyamatosan bővül. A kezdetben főleg irányjelzésre, dekoratív- és reklámvilágításra használt LED-ek napjainkra betörtek az általános világítás területére, a rohamléptékű termékfejlesztéseknek köszönhetően, amelyben az LG mérnökei is fontos szerepet vállaltak.

A LED-es fényforrások előnyei főként abból fakadnak, hogy olyan szilárdtest-félvezetők, amelyek az elektromos energiát közvetlenül fénnyé alakítják át, így nagyon jó hatásfokkal rendelkeznek. A fényhasznosítás tekintetében a LED lámpák modelltől és felhasználástól függően 50-90 lm/W között mozognak, ami többszöröse a hagyományos izzókénak. A LED-ekre jellemző kiemelkedő hatásfok többek között annak köszönhető, hogy az elektromágneses sugárzást a látható fény spektrumában adják le, vagyis nem sugároznak az infravörös (IR) és az ultraibolya (UV) tartományban. A rendkívül kedvező fogyasztási mutatók mellett a LED lámpák előnye a hagyományos izzókkal szemben a hosszú, karbantartást nem igénylő élettartam. A kisülőlámpákhoz (pl. fénycső) képest ezek a lámpák kisebb méretűek és a környezetre veszélyes higanyt sem tartalmaznak.

Az LG LED világítási rendszereinek legfontosabb előnyei az LG által kifejlesztett optikai technológiában, a szabályozott hőelvezetésben és az elektronikus áramkörtervezésben rejlenek. Az LG 53 wattos, LED-lámpás, síklapos világítási rendszerével elérhető energia-megtakarítás mértéke az izzólámpás megoldásokhoz képest akár 70%-ot is elérhet. Az így készült termékek várható élettartama meghaladja az ötvenezer üzemórát, ami napi tizenkét óra használat mellett tíz évet jelent.

Az LG Electronics a világ egyik legnagyobb LED világítási rendszerét installálta 2011 nyarán a dél-koreai Szöulban, az LG székházának ikertornyaiban. Az ikertornyok energia- és költséghatékony LG LED lámpákkal lettek felszerelve, amelyek évente akár 1 717 MWh villamosenergiát képesek megtakarítani, ami 53%-kal kedvezőbb, mint hagyományos fénycsövek használata esetén. 2012-ben az LG hazai székházában is több helyen lecserélték a világítást LG LED lámpára és lámpatestre, ami az üzemeltetési tapasztalatokon felül hathatós költségmegtakarítást is jelent az LG magyarországi leányvállalatának.

LG 12,5W LED körte E27

A 12,5W teljesítményű LG LED A19 villanykörte ragyogóbb és energiatakarékosabb, hiszen 60W-os izzó fényét nyújtja, de az áramfogyasztása annak csupán egyötöde. A lámpa nem tartalmaz higanyt, nincs UV és infravörös (IR) sugárzása, villódzásmentes, így biztosítva kellemes világítást otthonában. A LED körte élettartama 25 000 óra, akár 10 év elteltével is közel azonos fényteljesítményt nyújt. A ráfordított költség körülményektől függően akár 12-18 hónap leforgása alatt megtérülhet, több mint 80%-os megtakarítást eredményezve. Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 10 490 forint

 

LG 7,5W LED körte E27(40W-os izzó helyettesítésére)

A 7,5W-os LG LED A19 lámpa egy hagyományos 40W-os izzólámpa teljesítményét helyettesíti, használattól függően akár 7 hónap alatt is megtérülhet az ára, és 30 000 órán át üzemképes. A LED körte biztonságos és tartós, mivel a fej méretei (E27) azonosak a hagyományos izzólámpákéval, bárki könnyedén beszerelheti, kicserélheti. Az azonos formának és foglalat méreteknek köszönhetően az LG A19 LED lámpa bármilyen hagyományos izzót helyettesíthet. Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 6 490 forint

 

 

LG 2W LED gyertya E14

Az LG LED gyertya nemcsak melegséget és otthonosságot kölcsönöz lakása belső tereinek, hanem alacsonyabb energiafogyasztása miatt is kifejezetten előnyös. 40 000 óra működést szavatol, 87%-os megtakarítás mellett. Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4 390 forint

LG LED Down mélysugárzó

Az LG LED mélysugárzó esetében nem kell kellemetlen, nagy energiaveszteséggel járó hősugárzástól, vakító fénytől tartanunk: a mélysugárzó természetes világítást nyújt. Az automatikus fényszabályozás (Dimming) funkció a környezeti viszonyoknak megfelelően állítja be a megvilágítást, fenntartja az optimális megvilágítási szintet, miközben csökkenti az energiafelhasználást. Az energiafogyasztás csupán 16%-a a hagyományos halogén lámpákénak, az élettartama pedig több mint 10 év, így jelentős karbantartási költségtől óvja meg a felhasználót. A hagyományos 6” (152 mm) átmérőjű mélysugárzók egyszerűen helyettesíthetik a kompaktfénycsöves 26W/52W-osokat, hiszen 100%-ban csereszabatosak. Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 31 400 forinttól.

LG LED Flat Light álmennyezeti lámpatest

A LED Flat Light síklapos lámpatest megváltoztatja környezetét, a belső tér megjelenését, a vezetékes és vezeték nélküli szabályozásnak köszönhetően, kényelmes használatot biztosít. Természetes fényt ad, vakító világítás nélkül, az automatikus fényszabályozásnak (Dimming) köszönhetően, a természetes fényhez igazítva a belső tér megvilágítását. Az LG LED Flat Light síklapos lámpatesttel többszörösen energiát takaríthat meg, hiszen fogyasztása  mindössze 60%-a a hagyományos fénycsővilágításénak, mivel nincs kisugárzott hő, a hűtési költség is megtakarítható. Élettartama a 10 évet is meghaladhatja. Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 164 400 forinttól

 

LG LED MR16 4W GU5.3

Az LG LED MR16 tökéletes megoldás termékek megvilágítására kiállításokon, bemutatókon vagy kirakatokban dekorációs célból, valamint az otthon fényeinek modernizálására is. Nem kell tartani a kiállított tárgyak hő vagy UV általi elöregedésétől, fakulásától. A fényforrás olyan kiállításokhoz a legalkalmasabb, ahol a lágy fényekkel való megvilágítás maximálisan kiemeli a színeket és formákat. A lámpa kiemelten környezetbarát, CO2 kibocsátása egy-hetede a hagyományos izzólámpákénak. A fényforrás káros anyagoktól mentes, nem tartalmaz higanyt és nincs infravörös vagy UV sugárzása sem. A termék 20W-os és 35W-os halogénlámpát is képes extra költségek nélkül helyettesíteni. Mindezek miatt otthon is használható a világítás modernizálására, a nappaliban hangulatfényként, vagy akár a folyosókon. Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7 370 forint.

 

LG LED PAR16 3,5W GU10

Az LG LED PAR16 termékbemutatókhoz és kiállításokhoz egyaránt jó választás lehet, kiemeli a tárgyak formáját és színét. A LED energiafogyasztása mindössze 16%-a a hagyományos halogén lámpákénak, élettartama 25 000 óra. Ezek a lámpák GU10-es fejjel rendelkeznek, így egy mozdulattal kicserélhetőek a hálózati feszültségű halogénlámpák. Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 28 900 forint.

 

LG LED Street közvilágítási lámpatest – 30W és 60W

A LG LED Street közvilágítási lámpatestje modern kialakítású, kompakt alumínium házzal és újrahasznosítható anyagok felhasználásával készült. A könnyű felszerelésnek és kis energiafogyasztásnak köszönhetően alacsony költség mellett biztosít komfortos fehér fényt, miközben csökkenti a szén-dioxid kibocsátást. Alkalmas bel- és kültéri használatra, gyárak, tornacsarnokok, illetve sportesemények, hirdetőtáblák megvilágítására. Energiatakarékos működésének és alacsony karbantartási költségeinek hála, a lámpa gyors megtérülést szavatol. Nem tartalmaz higanyt, ólmot, fluoreszkáló anyagokat, elektródát, így óvva a környezetet.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés