Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett a 2012-es LG Cinema 3D Smart tévécsalád

Smart home

Megérkezett a 2012-es LG Cinema 3D Smart tévécsalád

Az LG Electronics Magyarországon is bemutatta 2012-es CINEMA 3D Smart TV palettáját. A 2012-es modellekben debütáló CINEMA SCREEN kijelzők esetében a tévék keretét sikerült minimálisra csökkenteni, amellyel a továbbfejlesztett 3D élmény még lenyűgözőbb és magával ragadóbb lett.

Az LG Electronics folyamatos növekedéssel büszkélkedhet a tévé piacon az elmúlt tíz évben, amely több, mérföldkőnek számító fejlesztésnek köszönhető. Ilyen volt 2011-ben a polarizált technológián alapuló LG CINEMA 3D Smart TV megjelenése. Idén ez a technológia a CINEMA SCREEN elnevezésű formatervezési irányvonallal egészült ki, illetve a Smart és 3D funkciókat is bővítette és továbbfejlesztette a vállalat.


Az LG legújabb tévéi a korábbi funkciók továbbfejlesztése mellett számos újdonsággal is gazdagodtak. A legszembetűnőbb innováció a CINEMA SCREEN dizájn, amellyel a televíziók keretét minimálisra, egyes modellek esetében kevesebb, mint 5 milliméteresre csökkentették, olyan érzetet keltve, mintha egy mozivászon előtt ülnénk. Ennek eléréséhez különleges anyagra, fémre volt szükség, aminek használata nagy kihívást jelentett az LG mérnökeinek. A fém nem csak erős és nagy teherbírású, de esztétikai szempontból is a legjobb választásnak bizonyult, hűvös eleganciája révén bármilyen belső tér díszévé válik. Ezen felül a tévék keskeny, könnyed vonalvezetésű állványokat kaptak.

Az LG Smart TV szolgáltatás is kibővült, illetve megújult a kezelőfelülete is, amelynek legfőbb előnyeként az eddiginél is egyszerűbb kezelhetőséget és átláthatóságot emelhetjük ki. A megújult internetes böngésző mellett az úgynevezett Prémium tartalmak (azaz népszerű hazai és nemzetközi internetes oldalak, amelyek megjelenése és kezelhetősége a TV képernyőjéhez van igazítva) száma is tovább növekedett.

A Prémium tartalmakon felül már több száz alkalmazás közül válogathatunk, találunk játékokat és például az LG Múzeum App-ot, amelynek segítségével Európa legnevesebb múzeumaiban és galériáiban tehetünk virtuális sétát.

A Smart felületen való navigálást gyerekjátékká varázsolja az LG által kifejlesztett Magic Remote mozgásérzékelős távirányító, amely a klasszikus nyomógomb helyett teljesen intuitív kezelőfelülettel és vezérléssel rendelkezik. A távirányítónak két továbbfejlesztett változata is létezik, a Magic Remote 3, ami három újdonsággal szolgálja a felhasználók kényelmét (görgetés, mozdulat-vezérlés és rámutatás), valamint a Magic Remote 4, amely az előbbieken felül hangfelismerés funkcióval is bír. (A hangfelismerés funkció 2012 júniusától lesz elérhető Magyarországon.)

A magával ragadó 3D élményhez hozzátartozik a gazdag 3D-s tartalomválaszték is. Az LG erről a továbbfejlesztett 2D-3D konverzióval, illetve az egyre bővülő háromdimenziós tartalmakat kínáló 3D World alkalmazással gondoskodik. Újdonság az újgenerációs 3D mélységvezérlés (3D Depth control) is, amivel a felhasználók saját igényeikhez mérten állíthatják be a képernyőn megjelenített 3D képek mélységét. A gyártó Smart TV-i, okostelefonokhoz hasonlóan közösségi hálózati szolgáltatásokat is kínálnak a Social Centeren keresztül.

A játékok szerelmesinek a LG Dual Play funkció tesz a kedvére, ami a CINEMA 3D tévék polarizált technológiáján alapul és páros játékok alkalmával lehet izgalmas. Az LG Dual Play technológia egy speciális szemüveg segítségével lehetővé teszi osztott képernyős játékoknál, hogy a felhasználók ugyanazon a tévén teljes képernyőn két, teljesen különböző képet (saját játékfelületet) lássanak.

LG LM960V CINEMA 3D Smart TV
Az LG idei egyik csúcsmodellje, az LM960V-as a megjelenését a CINEMA SCREEN dizájn határozza meg: a képernyő kerete kikapcsolt állapotban 4.1, bekapcsolva is mindössze 4.9 mm-es. A vászonszerű képernyőt egyedi kialakítású, kétágú, krómhatású talpak tartják. Az LM960V egy kompromisszumok nélküli választás azoknak, akik a tökéletes Smart 3D TV-t keresik, lenyűgöző köntösben. A NANO FULL LED háttérvilágítással, 1000 Hz-es (MCI) képfrissítéssel, kétmagos processzorral és beépített Wi-Fi kapcsolattal ellátott LG LM960V a gyártó legújabb fejlesztésű technológiáival és funkcióival fel van szerelve. Ebbe tartozik az új Smart kezelőfelület, valamint a továbbfejlesztett internetes böngésző, amelyeken a hang*- és mozgásvezérlésű Magic Remote 4 távirányítóval könnyen, egyszerűen navigálhatunk. Újdonságokat tartogatnak a 3D TV funkciók is, úgy, mint az újgenerációs 2D-3D konverzió, a 3D Sound Zooming hangzás, vagy az állítható 3D képmélység, ezen kívül a készülék tartalmazza a Dual Play funkciót is, amellyel elsősorban a játékok szerelmeseinek lehet a kedvére tenni.

A tévéhez tartozik 4 db 3D szemüveg, egy szemüvegre csíptethető változat és kettő a Dual Play-hez



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés