Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Powershot család a Canontól

Smart home

Új Powershot család a Canontól

A Canon bemutatta legújabb PowerShot modelljeit.

A hordozható PowerShot A810 és a PowerShot A1300 fényképezőgépek a Canon piacvezető képminőségét egyszerű és könnyen használható funkciókkal egyesítik, így bármilyen felvételhez – a családi csoportképektől a kültéri eseményekig – sokoldalúan használhatók. A karcsú és stílusos PowerShot A2300 és a PowerShot A2400 IS azok számára ideálisak, akiknek fontos a stílus, és szórakozás közben is fényképeket és HD minőségű videókat szeretnének készíteni. Az új PowerShot A3400 IS a Canon első PowerShot A sorozatú modellje, amelyben rugalmas és intuitív kezelést biztosító, 7,5 cm képátlójú LCD érintőképernyő található. A PowerShot A4000 IS pedig az első olyan modell, amely nagy teljesítményű, 8-szoros optikai zoom objektívvel biztosítja, hogy a felhasználók még közelebbről örökíthessék meg a témákat.

16 megapixel

Mindegyik gépben 16,0 megapixeles érzékelő található, amely a Canon fejlett DIGIC 4 processzorával együttműködve biztosítja az állóképek élességét, részletgazdagságát és természetes színét.

Az új modellek 28 mm-es nagy látószögű objektívének köszönhetően még több örökíthető meg a jelenetekből, legyen szó akár csoportos összejövetelekről, akár szemet gyönyörködtető tájképekről. A PowerShot A810, a PowerShot A1300, a PowerShot A2300, a PowerShot A2400 IS és a PowerShot A3400 IS 5-szörös optikai zoomjával a felhasználók a távoli témákat is fotózhatnak. A még távolabbi zoomolás és még nagyobb rögzíthető terület érdekében a PowerShot A4000 IS nagyteljesítményű, 8-szoros optikai zoomot biztosít egy karcsú, kompakt vázban. A fényképezőgép könnyen elfér egy táskában, így a városnézés vagy az esti szórakozás során is ideális megoldás.

A modellekben található fejlett képstabilizátor technológia kiküszöböli a fényképezőgép rázkódásának hatásait annak érdekében, hogy a felvétel lenyűgözően éles legyen. A PowerShot A810, a PowerShot A1300 és a PowerShot A2300 digitális képstabilizátor üzemmódja – a mozgásérzékeléssel és a több felvétel egyetlen éles képpé való egyesítésével – minimálisra csökkenti a képek elmosódását, így éles és tiszta felvételeket biztosít. A PowerShot A2400 IS, a PowerShot A3400 IS és a PowerShot A4000 IS optikai képstabilizátora és Intelligens képstabilizáló rendszere még fejlettebb képstabilizációt biztosít a felhasználók számára. Akár a barátainkról, akár egy virágba boruló növényről készítünk videót az Intelligens képstabilizáló rendszer automatikusan észleli a jelenet és a téma típusát, és a lehető legjobb eredmény elérése érdekében automatikusan alkalmazza a hat1 különböző képstabilizációs mód egyikét.

HD videók

A PowerShot A sorozat modelljein található videofelvételi gomb segítségével a felhasználók azonnal rögzíthetik a HD minőségű videókat (720p), így egyetlen fontos pillanatról – akár egy baba első lépéseiről, akár egy esküvői csókról – sem maradnak le.

A 32 különböző jelenettípus érzékelésére képes integrált Smart Auto technológia az új Auto gombbal bármilyen felvételi módból azonnal elérhető, így egyszerűvé válik a spontán fényképezés. A felhasználók így nyugodtan kísérletezhetnek a felvételi beállításokkal, és egyetlen gomb megnyomásával azonnal visszaválthatnak a Smart Auto üzemmódra. Az Arcazonosító technológia automatikusan a felvételen látható arcokra fókuszál, az expozíció beállításával pedig biztosítja a bőr természetes színárnyalatait, így még egyszerűbb a barátok és családtagok fényképezése.

A modellekben található súgó gomb azonnali útmutatást jelenít meg a képernyőn, így a felhasználók még többet tudhatnak meg a fényképezőgépük funkcióiról és felvételi módjairól. A fényképezőgépeken elérhető Diszkrét üzemmód automatikusan kikapcsolja a fényképezőgép hangjait és a vakut, amely tökéletes az olyan helyzetekben, ha nem szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet, vagy ha a vaku használata zavaró lehet.

A kreatív üzemmódok segítségével a felhasználók egyetlen gombnyomással hat2 különböző kreatív effektussal készíthetnek fényképeket: a Monokróm effektus például fekete-fehér, szépia vagy kék monokróm hatással teszi hatásosabbá és hangulatosabbá a portrékat. A Halszem effektussal bármilyen felvétel új perspektívával mutatható be, míg a Poszter effektussal retró hangulat kölcsönözhető a képeknek.

A PowerShot A2300 négy divatos színben kapható, az elegáns és karcsú vázat pedig stílusos külső fémborítás teszi teljessé. A modell karcsú és kompakt kialakításához a lítium-ion akkumulátor is hozzájárul. A négy természetes színben kapható, rendkívüli kialakítású PowerShot A2400 IS optikai képstabilizátora és Intelligens képstabilizáló rendszere küszöböli a fényképezőgép rázkódását és a kép elmosódását, a mozgás közben vagy a zoom használatával készített felvételek esetén.

A PowerShot A3400 IS az alacsony válaszidejű, 7,5 cm-es érintőképernyős LCD-kijelzővel, és az automatikus, súgó és videofelvétel gombbal még egyszerűbb és intuitívabb vezérlést biztosít. Az Érintéses zárkioldó funkcióval a felhasználók a zárkioldó fókuszálásával és működtetésével készíthetik el a felvételt, az Érintéses autofókusz pedig a felvétel különböző területeire fókuszál a képernyő megérintésekor.

Az új PowerShot A sorozat csúcsmodellje a PowerShot A4000 IS, a PowerShot A sorozat első olyan fényképezőgépe, amely 8-szoros optikai zoomra képes objektívvel rendelkezik. A négy színben kapható, fémvázas PowerShot A4000 IS tökéletes hordozható fényképezőgép azon felhasználók számára, akiknek a kiváló minőségű felvételek mellett a stílus is fontos.

A PowerShot A810 legfontosabb jellemzői

  • 16 megapixel
  • 5x, 28 mm-es nagy látószögű objektív
  • HD videók (720P)
  • Integrált Smart Auto technológia (32 jelenet)
  • Súgó gomb

A PowerShot A1300 legfontosabb jellemzői

  • 16 megapixel
  • 5x, 28 mm-es nagy látószögű objektív
  • Optikai kereső
  • HD videók (720P)
  • Integrált Smart Auto technológia (32 jelenet)

A PowerShot A2300 legfontosabb jellemzői

  • 16 megapixel
  • 5x, 28 mm-es nagy látószögű objektív
  • Integrált Smart Auto technológia (32 jelenet)
  • HD videók (720P)
  • Lítium-ion akkumulátor

A PowerShot A2400 IS legfontosabb jellemzői

  • 16 megapixel
  • 5x, 28 mm-es nagy látószögű objektív
  • Intelligens képstabilizáló rendszer
  • Integrált Smart Auto technológia (32 jelenet)
  • Lítium-ion akkumulátor

A PowerShot A3400 IS legfontosabb jellemzői

  • 16 megapixel
  • 5x, 28 mm-es nagy látószögű objektív, Intelligens képstabilizátor
  • 7,5 cm-es, nagyméretű érintőképernyő
  • Integrált Smart Auto technológia (32 jelenet)
  • HD videók

A PowerShot A4000 IS legfontosabb jellemzői

  • 28 mm-es, 8-szoros zoom
  • Intelligens képstabilizáló rendszer
  • 16 megapixel
  • HD videók
  • 7,5 cm-es, nagyméretű LCD-képernyő
Canon PowerShot SX260 HS és SX240 HS gépek
A 20-szoros optikai zoomot fejlett képalkotó technológiákkal egyesítő elegáns és modern fényképezőgépekkel részletgazdag fényképek és Full HD videók rögzíthetők. A PowerShot SX260 HS modell négy, a PowerShot SX240 HS pedig három színben érhető el, és a trópusi tengerparton eltöltött családi nyaralásokhoz és akciódús kalandokhoz egyaránt ideális választás.

 A Canon ezen kategóriájának legvékonyabb fényképezőgépei egy kompakt, zsebben elférő házban kínálják a DIGIC 5 által működtetett HS System rendszernek és az új Intelligens képstabilizáló rendszenek köszönhető kiváló képminőséget a felhasználók számára. A PowerShot SX260 HS modellben található, beépített GPS egységgel még könnyebben rögzíthetők az utazások, az útvonal pedig az otthoni karosszék kényelmében, egy térképen visszakövethető.

ZoomPlus

Legyen szó egy életre szóló üdülésről vagy egy értékes családi pillanatról, a továbbfejlesztett 25 mm-es, nagy látószögű, 20-szoros optikai zoomot biztosító Canon objektívnek, és a 4-fokozatú optikai képstabilizátornak köszönhetően a felhasználók minden eddiginél közelebb kerülhetnek az eseményekhez. Az új ZoomPlus technológia – kiaknázva a DIGIC 5 számítási teljesítményét, és a pontosabb és részletesebb digitális nagyítást biztosító nagyfelbontású érzékelőt – a zoom hatótávolságát 39-szeresre növeli.

A Canon új Intelligens képstabilizáló rendszerével kiegészített optikai zoom éles, részletgazdag képeket, valamint remegésmentes felvételeket biztosít a felhasználók számára, számos különböző felvételi helyzetben. A jelenet és téma azonosítása után a fényképezőgép a tiszta és elmosódás-mentes felvételek érdekében kiválasztja a képstabilizátor hét4 üzemmód-beállítása közül a legmegfelelőbbet. A Makró képstabilizátor például ideális az egzotikus növények vagy rovarok kristálytiszta, közeli felvételeihez, míg az Erőteljes képstabilizátor a nagyteljesítményű zoommal együtt megkönnyíti a távoli témák filmezését, így tökéletes egy szafarin a vadvilág filmezésére.

A Canon újgenerációs DIGIC 5 képfeldolgozó processzorát és a 12,1 megapixeles, nagy érzékenységű CMOS érzékelőt ötvöző, továbbfejlesztett HS System rendszernek köszönhetően minden körülmények között – különösen rossz fényviszony esetén – kiváló minőségű, alacsony zajszintű felvételek készíthetők. A holdfényes tengerparton vagy egy bulin készült képek is jól exponáltak, és akár 75 százalékkal kevésbé zajosak lesznek, vaku vagy állvány használata nélkül is.

Új arcfelismerő

A fényképezőgépek a Canon elismert integrált Smart Auto technológiájának köszönhetően teljes szabadságot kínálnak a felhasználók számára. Az akár 58 különböző téma felismerésére képes integrált Smart Auto technológia a lehető legjobb eredmény elérése érdekében meghatározza a legmegfelelőbb beállításokat. A fejlett, több fényforrás érzékelésére képes több területes fehéregyensúly a fényforrásokhoz korrigálja a színek egyensúlyát, és a természetesebb eredmény érdekében megszünteti a nemkívánatos színtúltengést.

Az új Arcazonosító rendszer segítségével a barátok és családtagok még akkor is jól néznek ki a ki a fényképeken, ha nagy csoportban vagy a kép szélén állnak. A felhasználók a fényképezőgépben akár 12 arcot is egyszerűen regisztrálhatnak, és a születési idő megadásával engedélyezhetik az integrált Smart Auto technológia néhány új, életkorhoz kapcsolódó témáját. Ha például egy alvó csecsemőről készül felvétel, a fényképezőgép kikapcsolja a vakut és a hangokat, és meghatározott exponálási beállításokat alkalmaz annak érdekében, hogy a profi fotósok által kedvelt „túlvilágítási effektushoz” hasonló, világos portrét kapjon eredményül. Ha egy kétévesnél idősebb gyermek a szabadban játszik, a fényképezőgép több mozgásra számít, és a fókusz biztosítása érdekében bekapcsolja a Servo AF funkciót, majd egy rövid, nagysebességű felvételsorozatot készít. Az Arcazonosító rendszer felcímkézi a képeket a képen szereplők nevével, így a felhasználók – a mellékelt ImageBrowser EX szoftver használatával5 – a gyorsabb böngészés érdekében név szerint kereshetnek akár a képtárában, akár a fényképezőgépen vagy a számítógépén.

A maximális rugalmasság érdekében a fényképezőgépek teljes manuális vezérlést is kínálnak a felhasználók számára. Ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy saját kreativitásukat is belevigyék a felvételekbe, és felfedezzék az ISO érzékenység, a zársebesség és a rekeszérték módosításainak különálló hatásait a képeiken.

Az érzékelő és a képfeldolgozó processzor kombinációja nem csak kiváló képminőséget biztosít, hanem a nagysebességű felvételi funkciókat is támogatja. A gyorsan változó események a nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétellel – amely 10,3 felvétel/mp sebességgel készít teljes felbontású képeket – megállíthatók, vagy a 240 képkocka/mp sebességű Szuperlassú videó mód segítségével lelassíthatók. A Kézi éjszakai üzemmód pedig a nagysebességű felvételek sorozatát – a lehető legkisebb mértékű elmosódás és a lehető legjobb exponálás érdekében – egyetlen képbe egyesíti.

A modellek továbbfejlesztett kreatív szűrőivel, nyolc effektus6 használatával a felhasználók a kreativitás új szintjére emelhetik felvételeiket. Az új lágy fókusszal romantikussá tehetnek egy képet, a bőrkisimító effektussal – amely a még előnyösebb hatás érdekében kiegyenlíti a bőr tónusait – pedig tökéletes portrékat alkothatnak. A tájképek megjelenése a miniatűr effektussal megváltoztatható, így a téma makettszerűvé tehető.

Beépített GPS

A felhasználók a felvételkor felcímkézhetik a képeket a helyi idővel és a pozícióval, amelyet a PowerShot SX260 HS modellben található GPS automatikusan rögzít, így egyedi utazónaplót készíthetnek. A továbbfejlesztett, beépített GPS naplózó funkció az előző modellhez képest rendszeresen és gyorsabban naplózza a fényképezőgép helyzetét, így egyetlen feltöltéssel több, mint 48 órás nyomon követést biztosít a felhasználók számára. A mellékelt Map Utility szoftver használatával a Google Maps szolgáltatásban megtekinthető az utazás, vagy a Google Earth segítségével bárhol a világon megosztható a barátokkal, vagy a családtagokkal.

A modellekben található továbbfejlesztett Videomontázs móddal a felhasználók a nap képeiből „a színfalak mögötti” minivideókat készíthetnek. A funkció rögzíti a felvételek készítése előtti utolsó négy másodpercet, és azokat egyetlen filmmé fűzi össze, amely remek lehetőség a fényképek történetének HD (720p) minőségben történő elmesélésére.

Az utazótárs

A robusztus fém háznak és a kompakt, könnyű kialakításnak köszönhetően a fényképezőgépek egyaránt ideálisak a nyaralásokhoz és a fontos események rögzítéséhez.

A felhasználók egyetlen érintéssel gyorsan és könnyen válthatnak a fényképezés és a filmezés között, így az eseményt Full HD (1080p) minőségben, sztereó hanggal rögzíthetik. A részletes videoadat feldolgozó technológia biztosítja, hogy a legfontosabb részletek rögzítése érdekében a Videó üzemmód az érzékelő minden képpontját használja. Segítségével a felhasználók minden pillanatot újra átélhetnek a HD képernyőn. A 20-szoros optikai zoom filmezés közben is használható, az Intelligens képstabilizáló rendszer pedig biztosítja, hogy még a teleobjektív zoom legnagyobb állásában készített felvételek is egyenletesek és remegésmentesek legyenek.

A Diszkrét üzemmódnak köszönhetően feltűnésmentesen készíthetők felvételek vallási műemlékekben vagy múzeumokban. A külön megvásárolható vízálló tokkal a fényképezőgépek akár 40 m-es mélységig is levihetők, így a hullámok alatti és feletti látvány is megörökíthető. A világos, 7,5 cm-es képátlójú, körülbelül 460.000 képpontos felbontású PureColor II G LCD-kijelző, és a jobb láthatóságot, valamint a rázkódások és ütődések elleni védelmet biztosító, üvegből készült védőréteg lehetővé teszi, hogy a felhasználók a videóikat és képeiket könnyedén tekinthessék meg.

CANON iMAGE GATEWAY 

Valamennyi új fényképezőgép tulajdonosai csatlakozhatnak a továbbfejlesztett CANON iMAGE GATEWAY webhelyhez is, amely már akár 10 GB személyes tárhelyet biztosít a fényképek tárolásához, akár teljes felbontásban is. Az egyszerűen használható felületen a felhasználók képeket kereshetnek, fénykép- és videoalbumokat készíthetnek – amelyekhez az ismerősök megjegyzéseket fűzhetnek – és e-mailen, vagy közösségi hálózatokon közvetlenül megoszthatják az albumokat9.

 A PowerShot SX260 HS legfontosabb jellemzői

  • 20-szoros zoom, 25 mm-es nagy látószögű objektív; kompakt ház
  • HS System rendszer: 12,1 megapixeles CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor
  • GPS
  • Intelligens képstabilizáló rendszer
  • Full HD filmek
  • 7,5 cm(3,0″) képátlójú PureColor II G LCD-kijelző
  • Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)
  • Arcazonosító
  • Manuális, AV és TV módok
  • Nagy sebességű felvételkészítés
  • Külön megvásárolható,40 mmélységig vízálló tok

A PowerShot SX240 HS legfontosabb jellemzői

  • 20-szoros zoom, 25 mm-es nagy látószögű objektív; kompakt ház
  • HS System rendszer: 12,1 megapixeles CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor
  • Intelligens képstabilizáló rendszer
  • Full HD filmek
  • 7,5 cm(3,0″) képátlójú PureColor II G LCD kijelző
  • Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)
  • Arcazonosító
  • Manuális, AV és TV módok
  • Nagy sebességű felvételkészítés
  • Külön megvásárolható,40 mmélységig vízálló tok



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés