Connect with us

technokrata

360 fokos térhangzás, otthon

Smart home

360 fokos térhangzás, otthon

Az LG Electronics a HX906TX modellel megalkotta a világ első 9.1-es, 3D hangzású házimozi-rendszerét.

Az LG Electronics hazánkban is forgalomba hozza a 9.1-es CINEMA 3D házimozi-rendszerét. A HX906TX házimozi-rendszer új, innovatív hangkonfigurációjával otthonunkban is élvezhetjük a mozitermek és élő koncertek tökéletes hangzásvilágát. Ezzel a technológiával a hang vízszintes és függőleges irányban is maradéktalanul betölti a teret, amelynek köszönhetően eddig nem tapasztalt, 360 fokos hangzásvilágot teremthetünk otthonunkban.

„Az LG a CINEMA 3D házimozi-rendszerrel (HX906TX) új fejezetet nyit a 3D-s, térbeli hangzás területén. A forradalmi CINEMA 3D televízió és a 9.1-es HX906TX házimozi-rendszer minden eddiginél gazdagabb 3D élményt produkál.” – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Electronics Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. A HX906TX egyedi hangzásvilága a 9.1-es hangszóró-rendszernek köszönhető, amely 4 álló 3D hangszóróval egészíti ki a hagyományos házimozi-rendszerek 5.1 csatornáját. Az összesen 10 hangsugárzóból álló, optimalizált és többirányú hangzást biztosító HX906TX házimozi-rendszer olyan részletgazdag hangzásvilágot teremt, hogy akár a legapróbb rezzenéseket is meghallhatjuk.

A rendszer különlegessége, hogy az álló 3D hangszórók felfelé irányítják a hangot, amellyel a függőleges teret töltik be. A hangszórókon található 360 fokos prizmák minden irányban visszatükrözik és a szoba minden szegletébe eljuttatják a hangot. Az LG Electronics egyedi, 3D hatású, DSP algoritmusának alkalmazásával a hangmező-kiterjesztési (Sound Field Expansion) technológia a vízszintes hangmező méretét tovább kiterjeszti. Mindez, kiegészítve az álló 3D hangszórókkal, egyedülálló és magával ragadó, 360 fokos térhangzást produkál. A hangmező-kiterjesztési technológia megnöveli az optimális hanghatást, így a nézők mindig úgy érezhetik, hogy az akció kellős közepén vannak, még akkor is, ha többen tévéznek. Ezen felül a 3D hangelemző megvizsgálja az eredeti hangsáv különböző rétegeit, majd hanginformációkat küld a kihasználatlan területek felé is. Ennek eredménye a részletgazdagabb és mégvalósághűbb 3D térhangzás.

A HX906TX modell az LG Smart TV funkcióival is rendelkezik. A Prémium tartalmak között megtalálhatók az igény szerint letölthető (Video-on-Demand – VOD) filmek, míg az LG Apps alkalmazásbolt életmód, oktatás és interaktív kikapcsolódás témákban kínál számos applikációt. A HX906TX Androidos okostelefonról vagy iPhone-ról is irányítható, amihez a felhasználóknak mindössze egy alkalmazást kell letölteni a mobiltelefonjukra.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin