Connect with us

Hirdetés

technokrata

360 fokos térhangzás, otthon

Smart home

360 fokos térhangzás, otthon

Az LG Electronics a HX906TX modellel megalkotta a világ első 9.1-es, 3D hangzású házimozi-rendszerét.

Az LG Electronics hazánkban is forgalomba hozza a 9.1-es CINEMA 3D házimozi-rendszerét. A HX906TX házimozi-rendszer új, innovatív hangkonfigurációjával otthonunkban is élvezhetjük a mozitermek és élő koncertek tökéletes hangzásvilágát. Ezzel a technológiával a hang vízszintes és függőleges irányban is maradéktalanul betölti a teret, amelynek köszönhetően eddig nem tapasztalt, 360 fokos hangzásvilágot teremthetünk otthonunkban.

„Az LG a CINEMA 3D házimozi-rendszerrel (HX906TX) új fejezetet nyit a 3D-s, térbeli hangzás területén. A forradalmi CINEMA 3D televízió és a 9.1-es HX906TX házimozi-rendszer minden eddiginél gazdagabb 3D élményt produkál.” – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Electronics Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. A HX906TX egyedi hangzásvilága a 9.1-es hangszóró-rendszernek köszönhető, amely 4 álló 3D hangszóróval egészíti ki a hagyományos házimozi-rendszerek 5.1 csatornáját. Az összesen 10 hangsugárzóból álló, optimalizált és többirányú hangzást biztosító HX906TX házimozi-rendszer olyan részletgazdag hangzásvilágot teremt, hogy akár a legapróbb rezzenéseket is meghallhatjuk.

A rendszer különlegessége, hogy az álló 3D hangszórók felfelé irányítják a hangot, amellyel a függőleges teret töltik be. A hangszórókon található 360 fokos prizmák minden irányban visszatükrözik és a szoba minden szegletébe eljuttatják a hangot. Az LG Electronics egyedi, 3D hatású, DSP algoritmusának alkalmazásával a hangmező-kiterjesztési (Sound Field Expansion) technológia a vízszintes hangmező méretét tovább kiterjeszti. Mindez, kiegészítve az álló 3D hangszórókkal, egyedülálló és magával ragadó, 360 fokos térhangzást produkál. A hangmező-kiterjesztési technológia megnöveli az optimális hanghatást, így a nézők mindig úgy érezhetik, hogy az akció kellős közepén vannak, még akkor is, ha többen tévéznek. Ezen felül a 3D hangelemző megvizsgálja az eredeti hangsáv különböző rétegeit, majd hanginformációkat küld a kihasználatlan területek felé is. Ennek eredménye a részletgazdagabb és mégvalósághűbb 3D térhangzás.

A HX906TX modell az LG Smart TV funkcióival is rendelkezik. A Prémium tartalmak között megtalálhatók az igény szerint letölthető (Video-on-Demand – VOD) filmek, míg az LG Apps alkalmazásbolt életmód, oktatás és interaktív kikapcsolódás témákban kínál számos applikációt. A HX906TX Androidos okostelefonról vagy iPhone-ról is irányítható, amihez a felhasználóknak mindössze egy alkalmazást kell letölteni a mobiltelefonjukra.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés