Connect with us

technokrata

Új Canon fotónyomtató profi fényképészeknek

Smart home

Új Canon fotónyomtató profi fényképészeknek

A Canon bejelentette a PIXMA PRO-1 modellt, mely 12 tintás rendszerével a legprofibb fotósok igényeit is kielégítheti.

A világon az első, 12 különböző tintát használó, A3+ méretű nyomatok készítésére alkalmas nyomtató külső kialakítását az EOS család ihlette. A színes és monokróm módban is a lehető legjobb nyomtatási minőséget biztosító, stílusos modell a hivatásos és haladó szintű fotósok számára egyaránt ideális megoldás. A kiemelkedő szintű termelékenységnek köszönhetően stúdióban és kereskedelmi kiállításokon is kitűnően használható.
A 12 tintás rendszer jelentősen növeli a színtartományt, az új Chroma Optimizer technológiával együtt pedig teltebb fekete színt és egyenletes fényességet biztosít a felhasználók számára. Az öt monokróm tintával professzionális minőségű fekete-fehér nyomatok készíthetők: az árnyékos és a világos területek részletessége kitűnő, a színárnyalatok átmenetei egyenletesek, a szemcsésség pedig alacsony. Az új generációs LUCIA pigmentalapú tintáknak köszönhetően a képek tartósak, így akár értékesítésre vagy kiállításra is alkalmasak. A PIXMA PRO-1 1200 ppi bemeneti felbontást támogat – amely PIXMA család előző generációinak kétszerese – így könnyedén megbirkózik a professzionális fényképezőgépek egyre növekvő pixelszámával, és akár 4800×2400 dpi felbontású nyomatok készítésére is alkalmas. Az új optimális képgeneráló (OIG) rendszer a fénykép színeinek elemzése után pontosan kiszámítja az ideális tintakombinációt és a tintacseppek térfogatát, amelyeket a Canon FINE nyomtatófeje a 12 288 fúvóka segítségével pontosan elhelyez a papíron.
Az OIG rendszer bármely nyomtatási mód és papírtípus használata esetén biztosítja a színhűséget, a természetes színátmeneteket és az egységes fényességet. A csatornánként 16 bites nyomtatásnak köszönhetően a színátmenetek a színes és monokróm képeken egyaránt finomabbak lesznek. A nyomtató három színes üzemmódot kínál a felhasználók számára: az új színesfotó-nyomtatási mód friss kék és zöld árnyalatokkal, a lineáris mód pedig lineáris színgörbék segítségével adja vissza a színeket. Az ICC profilok üzemmód segítségével a felhasználók papír specifikus profilokat is használhatnak, vagy sajátokat hozhatnak létre.
A printer körülbelül 2 perc 55 másodperc alatt készít el egy kiállítási minőségű nyomatot1, amely a PIXMA Pro9500 MkII esetében 7 perc 55 másodperc volt2. A nyomtató mindkét oldalán elülső nyitható panelek találhatók, amelyeknek köszönhetően a tartályok egyszerűen elérhetőek. A nagyobb hatékonyság érdekében a hátsó tálcában akár 20 lapnyi fotópapír, míg a kézi adagolónyílásban akár356 mm (14”) széles fotópapír és művészeti célokra készült nehezebb papír is elhelyezhető. A cseppek térfogatának valósidejű vezérlése stabilizálja a színsűrűséget és a tinta sűrűségét, amely azt eredményezi, hogy a színek ugyanúgy jelennek meg minden nyomaton. Az Ethernet kapcsolat garantálja, hogy a nyomtató hálózaton keresztül egyszerűen megosztható legyen.

 A printerhez tartozó Easy-PhotoPrint Pro beépülő szoftver lehetővé teszi a nyomtató egyszerűbb beállítását és a kötegelt nyomtatást. A modell támogatja a teljes Adobe Photoshop® termékcsaládot valamint a Canon Digital Photo Professional szoftvercsomagot is. A nyomtató automatikusan kiválasztja az egyes Canon papírokhoz megfelelő ICC profilt, az ismert gyártók művészi célra használható papírjaihoz pedig az ICC profilok nagyobb választéka is elérhető. A letölthető Colour Management Tool Pro szoftver támogatja az x-rite színkezelő eszközöket – mint például a Colour Munki Photo és a Colour Munki Design termékeket – valamint az egyéni ICC profilok létrehozásával optimális nyomtatási minőséget biztosít a felhasználók számára. A PIXMA PRO-1 modellben található környezetifény-korrekció funkció segítségével a felhasználók kiválaszthatják, hogy a nyomat milyen megvilágítás mellett lesz kiállítva. A nyomtató ezután automatikusan beállítja a színeket, így a különböző megtekintési körülményeknek megfelelően a lehető legjobb színhűséget biztosítja a felhasználók számára.  A PIXMA PRO-1 2011 novemberétől lesz elérhető Európában.

 Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin