Connect with us

technokrata

Mit tudnak a legújabb Blu-ray lejátszók?

Smart home

Mit tudnak a legújabb Blu-ray lejátszók?

Új, nagyteljesítményű Blu-ray lejátszók az LG-től.

A 2010-es kínálat tagjai 250 GB méretű merevlemezzel, NetCast eléréssel, továbbfejlesztett hangminőséggel és Wi-Fi csatlakozási lehetőséggel érkeznek. Az LG Electronics bemutatta a 2010-es hálózati Blu-ray lejátszó és házimozi rendszer családját, melynek tagjai még nagyobb kényelemet nyújtanak majd mind az előre rögzített, mind pedig a nagyfelbontású internetes tartalom lejátszása során.

A CES-en bemutatott termékcsalád zászlóshajója az első integrált 250 GB-os merevlemezzel ellátott Blu-ray lejátszó, amely lehetővé teszi a zene, a fényképek, a saját videofelvételek és a VUDU internetes rendszerből származó filmek egyszerű tárolását és lejátszását.

#img1#

Az LG hálózati Blu-ray lejátszói és házimozi rendszerei kialakításakor a mai HDTV-k külsejét vette alapul, így keskeny, elegáns felépítésük révén bármely belső térbe optimálisan illeszkednek. Az LG NetCast elérésű Blu-ray lejátszói és házimozi rendszerei kényelmes hozzáférést biztosítanak a felhasználók számára a szórakoztató tartalmak változatos és szinte végtelen tárházához. A NetCast azonnali hozzáférést tesz lehetővé a Netflix, a CinemaNow, a VUDU, a YouTube és a Pandora rendszerekhez. 2010-ben új tartalomszolgáltató partnerként jelenik meg a Picasa fényképtár, illetve az AccuWeather időjárás-előrejelző.

A Blu-ray formátum maximális kihasználása céljából az LG hálózati lejátszói kényelmes hozzáférést kínálnak a BD Live szolgáltatáshoz is, amely – a filmforgalmazótól függően – az adott filmhez kapcsolódó tartalmak széles körét kínálja, többek között kimaradt jeleneteket, új előzeteseket, valamint lehetőséget az összegzések olvasására és a filmek értékelésére. A termékek a Bonus View technológiát is tartalmazzák, amely “kép a képben” hozzáférést tesz lehetővé a Blu-ray lemezek különleges funkcióihoz, így a felhasználók könnyen válthatnak kedvenc filmjeleneteik és a lemezeken kínált extra funkciók között. Azok számára, akiknek gyűjteménye mind normál, mind Blu-ray filmeket tartalmaz, az LG lejátszói a normál DVD-k 1080p felkonvertálását kínálják.

Az LG hálózati Blu-ray lejátszók 2010-es termékcsaládját a BD590 vezeti. Ez az egyetlen integrált merevlemezt tartalmazó Blu-ray lejátszó, amely lehetővé teszi egy médiakönyvtár létrehozását, így a zenét, a fényképeket, a saját videofelvételeket és a VUDU szolgáltatótól vásárolt filmeket egyszerűen tárolhatjuk, illetve azonnal visszajátszhatjuk.

Beépített 250 GB-os merevlemezének köszönhetően az LG BD590 lehetővé teszi, hogy a digitális médiafájlokat egyetlen eszközön tároljuk valamint a Gracenote által kínált MusicID funkció segítségével egyszerűen másoljuk és archiváljuk CD-zenegyűjteményüket.

Az otthoni Blu-ray termékek történetében először a BD590 a Gracenote MusicID-Stream funkcióját is kínálja majd, amellyel a felhasználók egy filmben vagy TV műsorban elhangzó zenét a távirányító egy gombnyomással meghallgathatják. A Gracenote ezt követően részletes információkat ad a felvételről (például előadó, műfaj és lemezborító). A PC-ken vagy digitális kamerákon kallódó fényképek, saját videofelvételek immáron egyszerűen importálhatók az USB- vagy Ethernet-port segítségével, így a rögzített emlékeket egységes, szervezett könyvtárba rendszerezhetjük.

Az LG NetCast funkcionalitásának köszönhetően a BD590 lejátszóval a felhasználók VUDU filmeket vásárolhatnak a stream (online lejátszás) funkcióval vagy a merevlemezes tárolási lehetőséggel. A felhasználók a beépített Wi-Fi előnyeit is kihasználhatják: az otthoni szórakoztató rendszerek telepítésekor bármely meglévő 802.11n vezeték nélküli otthoni hálózathoz rugalmasan tudnak csatlakozni. A DLNA funkció egyszerűbb hozzáférést tesz lehetővé a más DLNA kompatibilis rendszereken tárolt családi videókhoz és fényképekhez, így a felhasználók kedvenc emlékeiket a kis számítógépes monitorok helyett a nagy HDTV-képernyőn élvezhetik.

#img2#

Az LG új hálózati Blu-ray házimozirendszer-választékát az LHB975 vezeti. A keskeny, letisztult audiovizuális megoldást háromcsatornás vezeték nélküli technológiával kombináló LHB975 vezetékes Etherneten vagy Wi-Fi hálózati összeköttetésen olyan szolgáltatásokat tesz elérhetővé a felhasználók számára, mint a Netflix, a VUDU, a CinemaNow, a YouTube, a Pandora, a Picasa és az AccuWeather.

Az LG “silk dome” hangszóró-technológiáját kínáló 5.1 csatornás, 1100 watt kimenő teljesítményű prémium kategóriás Blu-ray házimozi rendszer dinamikus surround hangélményt biztosít. A két vezeték nélküli hátsó hangszórót és mélysugárzót a felhasználók a szobában bárhol, szabadon elhelyezhetik. A magas és vékony elülső hangszórók a padlóra, vagy akár a mellékelt rögzítőelemekkel a falra is szerelhetők.

Az LHB975 az LG háromcsatornás vezeték nélküli hangszóró-technológiáját kínálja, amelynek digitális szórástartománya jobb jelminőséget és ezáltal csúcsminőségű hangteljesítményt biztosít. Ez a funkció garantálja, hogy a telepítés rövid idő alatt megtörténjen, és ne legyen útban a sok vezeték.

A rendszer a fejlett hangformátumok dekódolását is támogatja, így a felhasználók nagyszerű hangteljesítményt élvezhetnek az olyan technológiákkal, mint a Dolby True HD és a DTS-HD Master Audio Essential. Az LHB975 iPod csatlakozására is lehetőséget ad, amelyet kényelmes, fiókos dokkolórendszerrel tesz lehetővé.

A CD/DVD-től a Blu-ray lemezeken át a hálózati adatfolyamokig különféle médiatartalmakat lejátszó LHB975 egymagában elégíti ki a legtöbb felhasználó hangzással kapcsolatos elvárásait. A két (1.3-as verziójú) HDMI bemenet szintén nagyszerű hangteljesítményt biztosít, és egyszerű, könnyen használható formában kínál kényelmes csatlakozási lehetőséget az olyan eszközök számára, mint a kábeldekóderek és játékrendszerek. Ez a típus is rendelkezik DLNA tanúsítvánnyal, így a felhasználók egyszerűen férhetnek hozzá más kompatibilis eszközök tartalmához.

A CES-en kiállított LG hálózati Blu-ray lejátszóinak teljes termékcsaládjába tartozik a BD550, BD570, csakúgy, mint az LHB535 és az LHB335 házimozi rendszerek. A BD570 Wi-Fi kompatibilis Blu-ray lejátszó, amely a keskeny, csillogó külsőt hatásos surround hangtechnológiával ötvözi. Ez a típus a beépített merevlemez kivételével ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint a BD590. A BD550 Blu-ray lejátszó NetCast szórakozási lehetőséget, valamint fejlett technológiákat kínál.

Az LG LHB535 hálózati Blu-ray házimozi rendszere integrált Wi-Fi csatlakozást kínál, amely lehetővé teszi, hogy minden korábbinál egyszerűbben töltsük le az elérhető tartalmakat. A háromcsatornás vezeték nélküli hangszóró-technológiától és a magas és vékony felépítésű elülső hangszóróktól eltekintve ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint az LHB975. Az LG 2010-es Blu-ray házimozi rendszereinek kínálatát az LHB335, az LG NetCast elérést kínáló Blu-ray házimozi rendszere egészíti ki.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu