Connect with us

technokrata

Húszmilliárd az alapkészségek fejlesztésére európai uniós forrásból 2009-ben

Smart home

Húszmilliárd az alapkészségek fejlesztésére európai uniós forrásból 2009-ben

Az Új Tudás Program 2009-ben több mint 20 milliárd forintot biztosít az alapkészségek megerősítésére. A Magyar Nemzet február 4-i számában megjelentekkel ellentétben Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2009. február 2-án Nyíregyházán úgy nyilatkozott, hogy a 20 milliárd forintot európai uniós forrásokból biztosítja a kormány és nem a napilap által állított központi költségvetésből.

Az alapkészségek fejlesztését az Új Magyarország Fejlesztési Tervben szereplő programok biztosítják, azon belül a Társadalmi Megújulásért Operatív Program (TÁMOP) célkitűzései. Elsősorban a TÁMOP 3.1.4. – Kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben, a TÁMOP 3.1.1. – a 21. századi közoktatás, a TÁMOP 3.1.2. – az Új tartalomfejlesztések a közoktatásban és a TÁMOP 3.1.5. – Pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben konstrukciók.

A TÁMOP-3.1.4. keretében meghirdetett pályázati konstrukció, a “Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” című pályázatainak beadási határideje 2009. január 19-én lezárult. A pályázati keretösszeg a TÁMOP 3.1.4. esetében már önmagában 17.5 milliárd forint. A pályázat jelenleg bírálati szakaszban van, a szerződéseket várhatóan márciusban kötik meg. A programok 2009 második, harmadik negyedévében elindulhatnak, közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

A fejlesztés koncepcióját a 2007-ben a Nemzeti Alaptantervben meghatározott kulcskompetenciák, valamint az NFT I keretében már 2004 óta zajló és jelenleg is folytatódó fejlesztési programok alapján határozták meg. A részletek 2008 őszétől mindenki számára hozzáférhetőek az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Oktatási Hivatal és az EDUCATIO Kht. Honlapjain.

Az Új Tudás Programot a szakszervetekkel történt megállapodás és a parlamenti pártokkal való egyeztetés után fogadta el a kormány.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu