Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hazánkba érkeztek a keret nélküli TV-k

Smart home

Hazánkba érkeztek a keret nélküli TV-k

Az LG Magyarországra is elhozta legújabb televíziós készülékeit.

A dél-koreai székhelyű vállalat szeptember elején a berlini IFA 2009 szakkiállításon tartotta meg vadonatúj, úgynevezett “borderless”, vagyis hagyományos keret nélküli TV-inek nemzetközi bemutatóját. Nos, ezek az új modellek ma délután hazánkba is megérkeztek.

A budapesti sajtótájékoztatón testközelből is meg lehetett ismerkedni a gyártó újgenerációs TV-ivel. Az már a sajtófotókon is jól látszott, hogy a készülékek az enyhén talán félreértelmezhető nevükkel ellentétben nem teljesen keret nélküliek. Ehelyett arról van szó, hogy maga a kijelző és a vékony káva közötti rés teljesen eltűnt, vagyis a televízió előlapja teljesen sík, üvegszerű hatású. A hangszórók rejtve maradnak, a speciális filmréteg pedig egyrészt csökkenti a fényvisszaverődést, másrészt pedig javít a képminőségen. Az LG az új termékek kapcsán a “LIVE BORDERLESS” szlogent választotta, amely a határok és korlátok nélküli életre kíván asszociálni.

#img1#

SL8000-es széria
Az LG a Full HD felbontású SL8000 esetében a TruMotion 200Hz technológiát alkalmazta, amely az automatikusan vezérelt háttérvilágítással jelentős mértékben csökkenti a gyors mozgású képek elmosódását és a csíkozódását. Ezzel a TV válaszideje is villámgyors értékre, 2 ms-ra csökken. Emellett a 150000:1 dinamikus kontrasztarány minden jelenetnek sokkal nagyobb színmélységet ad, koromfeketével és természetesen élénk színekkel.

SL9000-es széria
Ez a modell mindössze 2,9 centiméter vastag. A LED-háttérvilágítás a természetesebb feketék és a finomabb szürkeárnyalatok megjelenítése érdekében rendkívül magas, 3000000:1 kontrasztarányt teremt. A moziszerű élményt a tükröződésgátló, Full HD 1080p képernyő biztosítja, míg a gyors mozgásos jeleneteknél az LG TruMotion 100Hz technológiája javítja az élességet és a részletességet, valamint a tiszta kép érdekében csökkenti az elmosódást. Az SL8000 és az SL9000 egyaránt Bluetooth, USB 2.0, valamint HD DivX kompatibilis.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés