Connect with us

Hirdetés

technokrata

Energiát takarít meg a Google

Smart home

Energiát takarít meg a Google

A Google szoftverének és az Energy nevű cég intelligens mérőeszközének a segítségével akár tizenöt százalékkal is csökkenthető az otthoni energiafogyasztás.

A Google Power Meter nevű szoftvere az otthoni energiafogyasztás valós idejű nyomon követését teszi lehetővé egy személyi számítógép segítségével. A cég szerint az energiafogyasztásról szóló pontos információ 5-15 százalékkal mérsékelheti a háztartások energia igényét.

A februárban bemutatott program csak az intelligens mérőeszközök adatainak a feldolgozására képes, ezek a közműveknek folyamatosan információt küldő műszerek azonban még nem terjedtek el széles körben. A keresőjéről ismert cég ezért most, az Energy nevű céggel közösen piacra dobott egy, a szoftverrel együttműködő intelligens mérőórát a Ted 5000-et. A készülék kétszáz dollárba kerül, és képes a közművek mérőeszközeinek a helyettesítése.

A keresőjéről ismert cég az Energy nevű cég mellett az energiaszolgáltatókkal is szeretne együttműködni a szoftverének a népszerűbbé tétele érdekében és a háztartások energia fogyasztásának visszafogásáért. Az amerikai vállalat a környezetvédelmi programja keretében korábban geotermikus és napenergiát hasznosító cégekbe fektetett pénzt, és támogatta olyan hálózatok kiépítését, amik a jelenleginél gazdaságosabban juttathatják el az elektromos áramot a háztartásokba, írja a Reuters.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés