Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel elnöke szerint a technológiai fejlesztések jelentenek megoldást a globális kihívásokra

Smart home

Az Intel elnöke szerint a technológiai fejlesztések jelentenek megoldást a globális kihívásokra

Craig Barrett az oktatás és kutatás-fejlesztés fontosságára hívta fel a figyelmet CeBITen tartott nyitóbeszédében. Az Intel Corporation elnöke, Craig Barett beszédében a gazdaság fellendítését jelentő technológiai fejlesztésekre és befektetésekre buzdította szektortársait és a nemzeteket. Az innováció és technológia képezik egy modern gazdaság alapját – hangsúlyozta Barrett a 2009-es CeBIT-en tartott beszédében. Az IKT piac befektetései segítik a gazdasági fejlődést és egy digitális világ létrejöttét.

“Három területen versenyezhetnek az országok” – mondta Barett a világ legnagyobb technológiai kiállításán és vásárán. “Az egyik az oktatás fejlesztése, amellyel még több, jobban képzett ember kap lehetőséget. A másik terület a kutatás-fejlesztés, melynek révén a jó ötletek kapnak nagyobb teret. És végül a megfelelő környezet kialakítása, amelyben az okos emberek okos ötletei megvalósulhatnak. Ezek a lépések serkentik a gazdasági növekedést a munkahelyteremtést és új együttműködési lehetőségeket biztosítanak a magánszektor, a kormányzati szervek és oktatási intézmények számára.”

Barrett az ENSZ technológiai nagyköveteként egy év leforgása alatt több mint 30 országban járt, ahol betekintést nyert az IKT fejlettségi szintjére. Megfigyeléseivel arra a következtetésre jutott, hogy azok az országok, amelyek ügyesebben kezelik technológiai befektetéseiket, jobban reagálnak a kihívásokra, míg azok az országok, amelyek ezt a területet elhanyagolják, sokkal inkább lemaradnak a gazdasági fejlődésben.

“A jelenlegi gazdasági környezetben fontosabb a hosszú távú gondolkodás, mint valaha” – mondta Barrett. “Ma lefektethetjük a növekedés alapköveit. Sok ország és gazdasági szereplő próbál kiutat keresni a válságból. Ennek egyik módja a befektetésekben rejlik.”

Barrett úgy véli az új ötletek és találmányok támogatása nemcsak új munkahelyeket teremt, de növeli a termelékenységet, előtérbe helyezi az energiatakarékosabb felhasználását, fejleszti az egészségügyet és gyógyszergyártást és alacsonyabb költségen több hozzáadott értéket nyújt a fogyasztóknak.

Egy erős gazdaság alapját az oktatásba eszközölt befektetések adják, hangsúlyozta Barrett, főleg azon fejlődő országok számára, amelyek tudás alapú társadalmakká fejlődnek. Ezeknek az országoknak nagyon fontos, hogy felgyorsítsák a számítógép használat, az Internet és az új technológiák elterjedését a tantermekben, így a fiatalok készen állnak majd a 21. század karrier kihívásaira.

Az oktatásba eszközölt befektetések a fejlődő világ  több mint 75 millió általános iskoláskorú gyermeke számára lennének létfontosságúak, hiszen ezek a gyerekek nem járnak oktatási intézménybe.

Az Intel egyik legsikeresebb befektetése ezen a téren az Intel Teach program, amelyet azzal a céllal hívtak életre, hogy a tanárokat képezve a technológiát integrálják a tananyagokba is. Ebben a képzésben Európa szerte közel 1 millió tanár vett részt eddig. Németországban már a tanárok fele sajátította el a program anyagát, amely minden szövetségi államban elérhető. A tanárok 89%-a véli úgy, hogy a képzés eredményeként a technológiát a tantermekben is hasznosítják.

“Semmi sem jelent jobb megoldást, mint a megfelelő emberekbe és ötleltekbe fektetni” – hangsúlyozta a CeBIT közönségének Barrett. Azt is hozzátette, hogy a kormányzati és üzleti együttműködések jelentősége is óriási a válság leküzdésében.

A CeBIT 23 éve alatt a világ legnagyobb számítástechnikai és telekommunikációs kiállításává nőtte ki magát. A hat napos rendezvényen több mint 75 ország kiállítói és közel fél millió látogató vesz részt a világ minden részéről.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés