Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tengerfenéken forgatnák az Avatar második részét

Smart home

Tengerfenéken forgatnák az Avatar második részét

11 kilométer mélyre merülve rögzítené a 3D-s lavinát elindító film folytatását James Cameron.

A világ egyik legköltségesebb filmje volt az Avatar, az IMDB adatai szerint körülbelül 237 millió dollárba került leforgatása. Igaz, bőven megérte befektetni a pénzt, hiszen az elmúlt napokkal bezáródó nagyjából háromnegyed év alatt csak az Egyesült Államokban 760 millió dollárt fialt a mozipénztárakban. Nem kétséges tehát, hogy a számítógép-animációra is erősen támaszkodó film folytatást fog kapni.

X-Prize
A verseny díját először a magánerőből finanszírozott, ember szállítására alkalmas, a Föld atmoszférájából kilépni képes űrhajó elkészítéséért ítélték oda. Jelenleg a legalább két embert a legmélyebb óceáni pontra magával vivő eszköz tulajdonosa kaphatja meg a 10 millió dollárt.

James Cameron a második rész készítését ambiciózus projekttel kötötte össze. A kitalált bolygó, Pandora vízi világát mutatná be a film, és ennek egyes külső helyszíneit valóban vízben vennék fel. A filmrendező egészen pontosan a tenger fenekére, közel 11 kilométeres mélységre gondolt, mely akcióval nemcsak az iszonyatos nyomáson és hidegben élő létformákat rögzítenék kamerákkal, hanem egyben elnyernék a 10 millió dolláros X-Prize díjat is. Ehhez el kell érni a Challenger Deep nevű pontot, ami a Japán mellett húzódó Mariana-árokban, pontosabban Guam mellett található.

James Cameron filmet forgat (A melyseg szulottei)

James Cameron munkában, a tengerfelszín alatt

Természetesen, ha össze is jön a rekordkísérlet Cameronnak, az nem fogja sokkal enyhíteni a költségeket; valószínű, hogy a következő Avatar is több százmillió dolláros költségvetéssel készül majd, amiben az X-Prize több mint 2 milliárd forintos összege csupán aprópénznek számít majd. Mindazonáltal a terep nem lesz ismeretlen a filmrendezőnek, hiszen az olyan filmekkel, mint a 2003-as „A Titanic szellemei” (Ghosts of the Abyss) és a 2005-ben forgatott „A mélység szülöttei” (Aliens of the Deep), már készített filmet a vízfelszín alatti életről.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés