Connect with us

technokrata

Canon PowerShot G12

Smart home

Canon PowerShot G12

720p HD videofelvétel, hibrid képstabilizátor és gyorsulásérzékelő – bemutatkozott a gyártó új fényképezője.

Az új PowerShot G12 esetében a Canon tervezői megtartották az előd modellekre jellemző klasszikus kezelési és vezérlési sémát. Az új szolgáltatások – mint például a Canon HS rendszer, a 720p HD videofelvételek, valamint a hibrid képstabilizátor – garantálják a képminőséget állóképek és videók rögzítése közben is. Az új elülső tárcsa pedig könnyebb kezelhetőséget és gyors manuális beállítási lehetőségeket biztosít a felhasználók számára. Az új fényképezőgép kompatibilis az új, külön megvásárolható szűrőlencse-adapterrel, amely zoomolás közben az objektívvel együtt mozog, így a teljes zoom tartományban használható.

Canon Powershot g12.jpg

A PowerShot G12 nagyérzékenységű 10,0 megapixeles CCD érzékelőből és a DIGIC 4 processzor kombinációjából álló Canon HS rendszert tartalmaz. A HS rendszer segítségével magasabb ISO érzékenységi értékek mellett is magas minőségű felvételek készíthetők. A kibővített ISO tartománynak köszönhetően a felhasználók a sötétebb beállításokról is vaku és állvány nélkül készíthetnek felvételeket, és csupán a rendelkezésre álló fénnyel megfelelően exponált képeket tudják rögzíteni. Ha elkerülhetetlen vaku használata, a magasabb ISO érzékenység lehetővé teszi a vaku hatótávolságának megnövelését, és a téma hatékonyabb megvilágítását. Magasabb ISO érzékenység használatával a felhasználók nagyobb zársebességeket alkalmazhatnak, így elmosódás nélkül örökíthetnek meg mozgó tárgyakat.

A pontosabb beállítás érdekében az ISO érzékenység 1/3 fokozatonként külön ISO tárcsával állítható. Az új szolgáltatás lehetővé teszi az automatikus beállítást, így a felhasználók előre rögzíthetik, valamint előre megadhatják, hogy a fényképezőgép mi alapján válassza ki a felvételkészítéskor használni kívánt maximális ISO érzékenységet. A sötétebb helyzetekben használható Kevés fény móddal az ISO érték akár 12800 érzékenységig növelhető, így a felhasználók az ISO és a fehéregyensúly megfelelő kombinációjának kiválasztásával pontosan megörökíthetik a homályos környezet hangulatát. A fényképészek a gyorsan mozgó témákat akár 4,2 kép/másodperc sebességgel is rögzíthetik.

A PowerShot G12 nagy-látószögű objektíve 5x optikai zoomot biztosít. Az objektív ugyanazokkal az eljárásokkal és minőségi szabványok szerint készült, mint a Canon EF objektívek. Ha a fényképezőgép nincs használatban, az objektív teljesen visszahúzható. A Canon optikai képstabilizátora (IS) ellensúlyozza a fényképezőgép elmozdulását, ezáltal csökkenti a kép életlenségét. Sötétebb környezetben is lehetővé teszi a felvételt, valamint a körülbelül 4 értékkel hosszabb zársebesség használatát, mint ami egyébként szükséges lenne egy éles kép készítéséhez. A Canon Hybrid IS technológia a makró felvételek készítése esetén tovább növeli az optikai képstabilizátor hatékonyságát, így a felhasználók a fényképezőgéppel akár 1 cm-ről is készíthetnek felvételeket. Ilyen közelről már a legkisebb bemozdulás is negatív hatással lehet a képminőségre, amely állvány használata nélkül megnehezíti éles képek készítését. A Hybrid IS rendszer viszont a nagyítás növelése esetén is kiküszöböli azokat a véletlenszerű oldalirányú mozgásokat és elforgatásokat, amelyek ronthatják a kép minőségét.

Rugalmas fényképezés
A fényképezőgép 7 cm (2,8”) képátlójú, nagyfelbontású, kihajtható PureColor II VA LCD-je lehetővé teszi a rugalmas fényképezést és lejátszást. Az elforgatható kijelzővel a felhasználók számos szögből – például a talajhoz közel vagy fejmagasság felett is – készíthetnek felvételeket a kiválasztott témáról. A fényképezőgép a fényképész látásához igazítható, állítható dioptriájú optikai keresővel is rendelkezik. A lejátszási módban elérhető új RGB hisztogrammal a felhasználók a felvétel elkészítése után azonnal, részletesen ellenőrizhetik a képek expozícióját. Canon Powershot G12 back.jpg

A PowerShot G12 nem csupán egy teljesen manuális, és számos félautomata üzemmóddal rendelkezik, hanem egy új elülső tárcsával is, amellyel fényképezés közben is gyorsan és kényelmesen adhatók meg a beállítások. A felhasználók az elülső tárcsát vagy a többfunkciós tárcsát is kiválaszthatják a fényképezőgép funkcióinak vezérlésére, de akár egyszerre mindkettőt is használhatják. A fényképezőgép például úgy is használható, hogy az elülső tárcsa AV módban a blendét állítja be, a többfunkciós tárcsa pedig a fehéregyensúlyt vagy a felvétel oldalarányát. A felhasználók továbbá a tárcsákat beállíthatják akár úgy is, hogy csak az elülső tárcsa aktív, a többfunkcióst pedig letiltják annak érdekében, hogy véletlenül se tudják módosítani a beállításokat.

A haladó amatőrök és a profik RAW formátumban is készíthetnek képeket, a készülékhez tartozó Canon Digital Photo Professional (DPP) szoftverrel pedig a rögzítésük után is szerkeszthetik azokat. A PowerShot G12 ugyanazt az utólagos szerkesztési környezetet használja, mint az EOS rendszer.

Elektronikus szintbeállítás és többféle oldalarányú felvétel
A pontosan vízszintes felvételek készítésének érdekében a PowerShot G12 egy új, elektronikus szintbeállítási funkcióval is rendelkezik. A kijelzőn fényképezéskor megjelenik a fényképezőgép gyorsulásérzékelőjétől érkező adatok alapján létrehozott „vízmérték”. Így a felhasználók ellenőrizhetik, hogy vízszintesen áll-e a készülék, és pontosan vízszintes vagy függőleges portrékat, tájképeket készíthetnek. A 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 és 4:5 oldalarányú képek rögzítését biztosító funkció lehetővé teszi, hogy a fényképész a kompozícióhoz legjobban illő oldalarány kiválasztásával, a témának megfelelő felvételeket készítsen.

A készülék a G sorozat első modellje, amellyel 720p HD 24 kép/másodperc sebességgel, sztereó hanggal ellátott videó is rögzíthető. A Videó módban elérhető miniatűr effektussal a felhasználók alacsonyabb képkocka/másodperc beállítású videót is rögzíthetnek, így drámai, különleges, hosszú időközű felvételek is készíthetők. Az integrált, CEC-kompatibilis HDMI csatlakozónak köszönhetően a videók és állóképek megtekintése egyszerű, és egy kompatibilis HDTV és egy távirányító használatával közvetlenül beállítható.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu