Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Microsoft játékforradalma

Smart home

Bemutatkozott a Microsoft játékforradalma

Valamint az is kiderült, lesz vékonyabb, csendesebb Xbox.

Tegnap írtunk a Microsoft konzolgépét érintő újdonságokról: a „Kinect”-té átnevezett Natalról és az új Xboxról. Mivel az E3 keretei között a hivatalos bejelentés is megtörtént, lássuk kicsit részletesebben, miről is számolt be Redmond!

Kinect
A mozgásérzékelős vezérlő, mely kézbe vehető segédeszköz használata nélkül képes lekövetni a játszók mozdulatait, 150 dollárba fog kerülni. Ez meglepően drága, hiszen ezért az összegért akár egy Xbox 360-at is lehet vásárolni (annak Arcade verziója szerezhető be ennyiért az USA-ban), illetve egy Nintendo Wii is majdnem kijön ennyi a pénzből.

xbox360_kinect.jpg

November 4-én kerül forgalomba, elsőként az Egyesült Államokban (Európában a hivatalos tájékoztatás szerint „később” kerül a boltok polcaira). Ezzel együtt 15 új játék is megjelenik, melyek mind kihasználják a technikában rejlő lehetőségeket. Az érzékelő közvetlenül bedugható az Xbox 360-ba, és egy kamerából, hangérzékelőkből és mozgásérzékelő szenzorokból áll, melyek az emberi test 48 pontjának elmozdulását tudják lekövetni.

Hang- és arcfelismerésre is képes lesz a Kinect, mely másodpercenként 30 képkocás sebességgel rögzíti és elemzi a játékos(ok) mozgását.

Xbox 360 S
Igaznak bizonyultak az előzetes hírek, a Microsoft új konzolja valóban kisebb, vékonyabb és csendesebb lett. Emellett hardverváltoztatásokat is tartalmaz: habár az IBM Xenon processzorának és Ati Xenos grafikus vezérlőjének teljesítménye változatlan maradt, nagyobb kapacitású merevlemezt (250 GB) kapott, illetve immár 802.11b/g/n Wi-Fi modullal is rendelkezik.

xbox360 slim.jpg

Jár hozzá egy vezetékmentes játékvezérlő (nem a Kinect), egy fülhallgató, felszerelték HDMI kimenettel, és USB-s pendrive-fogadási képességgel. A slank változat a jelenlegi Elite modellt hivatott leváltani, 300 dolláros kezdőáron. Az Elite ezt követően is forgalomban marad, de már csak 250 dollárt kérnek érte a boltokban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés