Connect with us

Hirdetés

technokrata

3D-s Toshiba tévé, szemüveg nélkül

Smart home

3D-s Toshiba tévé, szemüveg nélkül

A japán gyártó készülékéhez nem kel okuláré.

A Toshiba mobil kijelzőket fejlesztő részlege a múlt héten jelentette be, hogy elkészült az első 21 colos, auto-szetereoszkópikus nagyfelbontású megjelenítővel. Ugyanazt a technológiát használja a készülék, mint amit a Nintedo masinája (erről bővebben itt), azzal a különbséggel, hogy a Toshiba kijelzője jóval nagyobb méretű. Ez természetesen nincs jó hatással az árra sem, bár azt a japánok nem árulták el, hogy mennyibe fog kerülni, ha egyszer megjelenik a boltok polcain.

„Fénymező” névre keresztelte a Toshiba azt a képalkotó rendszert, amivel elérik a 3D-s hatást az LCD-nél. Az úgynevezett multi-parallax eljárás révén megspórolható a szemüveg, ami jelenleg még közel minden 3D-s megjelenítőhöz szükséges. Igaz, ennek a megoldásnak megvan az a roppant nagy hátránya, hogy nagyon behatárolt az a terület, ahonnan a tévé tökéletesen visszaadja a látványt. A gyártó 30 fokos betekintési szöget adott meg a készülékre (összehasonlításképp: a mai modern, kétdimenziós megjelenítésre képes LCD-k majdnem elérik az elméleti maximum 180 fokot).

Négyzetméterenként 480 kandellás fényerőre képes, miközben natív felbontása 1280×800 pixeles. Ebből két dolog állapítható meg azonnal. Egyrészt szélesképernyős (wide) modellről beszélünk, másrészt a tévén „csupán” a HD-ready minősítést kaphatja meg, full HD-s tartalom nem jeleníthető meg rajta.

Kereskedelmi forgalomban való megjelenési ideje nem ismert.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés