Connect with us

technokrata

Tankoljuk otthon autónkat!

Smart home

Tankoljuk otthon autónkat!

A gyártók gőzerővel dolgoznak azon, hogy ne legyen szükség többé benzinkutakra.

Nemrég jelentette be a kínai, akkumulátorok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó BYD legújabb csomagját, mellyel lehetővé válik az „otthoni tankolás”. Elektromos autók telepeinek feltöltéséhez tervez komplett megoldást a távol-keleti vállalat, mely napelemeket és akkumulátorokat egyaránt tartalmaz. A Warren Buffet amerikai befektető pénzügyi támogatását is élvező BYD teljesen elektromos autót is forgalomba akar hozni az Egyesült Államokban: az e6 sedan névre keresztelt jármű gyakorlatilag nulla károsanyag-kibocsátási paraméterrel rendelkezik, mondta Michael Austin, a BYD America alelnöke.

Segít betörni az otthoni piacra az autókba tervezett akkumulátorok tömegtermelésével elérhető költségcsökkentés, nyilatkozta Austin a Lux Executive Summit keretei között. Ha olcsóvá válhat a közlekedési igényeket is kielégíteni elektromos energiatárolás, az megnyithatja az utat az otthoni töltés előtt, azaz többé nem kell benzint tankolni gépjárműveinkbe. Ehhez a BYD napelemeket, akkumulátor-csomagokat, autótöltő eszközöket, LED-világítást és feszültség-átalakítást kezelő invertereket tervez biztosítani.

Jelenleg valamivel 500 dollár alatt van egy kilowatt óra teljesítményű akkumulátor ára, közölte az alelnök, ami már most is igen jónak mondható, mivel az ipar átlaga 900 dolláros szinten áll. Austin bízik abban, hogy a közel 400 kilométeres „hatótávolságra” képes BYD s6-osok gyorsan népszerűvé válnak az észak-amerikai kontinensen.

Nincsenek azonban egyedül a kínaiak az amerikai piacon: az otthoni energiarendszereket kínáló Panasonic komoly vetélytársat jelent a BYD-nek. Akkumulátorokat, LED-világítást és otthoni energiafelügyelő rendszereket a japánok is kínálnak; nem is beszélve a szintén szigetországbeli Sanyo-ról, mely szintén az otthoni elektromos energia előállításában és kezelésében érdekelt.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin