Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Panasonic fényképezőgépek

Smart home

Új Panasonic fényképezőgépek

Érintőképernyőssé vált a Lumix sorozat.

A Lumix G2, a Lumix G-sorozat legújabb tagja érintőképernyővel rendelkezik – az LCD megérintésével a felhasználó irányíthatja az autofókuszt, akár zárkioldás közben is. Az érintőképernyős kezelőfelület a képek visszanézéséhez is jól használható. Az ikonok megérintésével több száz képből is gyorsan rátalálhatunk a keresett fotóra, és jeleníthetjük meg a kijelzőn különböző méretekben. Ujjunkat végighúzva a kijelzőn, lapozhatunk is a gyűjteményben.

A Lumix G2 rendelkezik dupla Állandó Élőkép funkcióval is, melyet a kihajtható-forgatható 3” -os, 460 ezer képpontos LCD és a 1,440,000 képpont felbontású 1,4x nagyítású elektronikus kereső (LVF) közvetít. Az Állandó Élőképes kereső rendelkezik a hagyományos keresők funkcionalitásával, és lehetővé teszi a beállítások előnézetét a kép elkészítése előtt. A folyadékkristályos kijelző nagy betekintési szöget nyújt: vízszintesen 180°-ig kihajtható, függőleges irányban pedig 270°-ig forgatható, emellett 100%-os látómezőt kínál.

A Lumix G10 jellemzője a 3”-os, 460 ezer képpontos Intelligens LCD, és egy 202 ezer képpontos 1,04 -szeres nagyítású Állandó Élőképes kereső, amely még exponálás előtt láthatóvá teszi a felvételi paraméterek változtatásának hatását. A másodpercenkénti 60 képes Állandó Élőkép a Live MOS szenzor használatának köszönhető, amely közvetlen jeleket generál és valós időben továbbítja az LCD felé.

Az iA (Intelligens Automata) mód a felvételi paraméterek automatikus optimalizálásával egyszerűsíti a képkészítést mind a fotózás, mind a filmezés során. Közvetlenül aktiválható az új iA funkciógombbal, anélkül, hogy a tárcsa és menü használatával fáradoznánk. A Lumix G10 az AF-követésnek köszönhetően bármilyen tárgyat képes célba venni és fókuszban tartani akár mozgás közben is – így hirtelen felbukkanó, remek fotótémákról is készíthetünk tiszta felvételeket. Az Arcfelismerő funkció pedig megjegyezi a regisztrált arcokat, és rájuk optimalizálja az élesség és expozíció beállítását.

A fentieken túl az iA mód rendelkezik például a MEGA Optikai Képstabilizátorral (O.I.S.), mely kiküszöböli a kézremegés hatásait, vagy az Intelligens ISO-vezérléssel, ami az érzékenység szabályozásával csökkenti az elmosódást, ha a tárgy mozog exponálás közben. Az Intelligens Expozíciószabályozás optimalizálja az expozíciót a kép minden egyes részén, így nem égnek ki a csúcsfények és az árnyékos területeken is marad részlet. Az automatikus ellenfénykompenzáló funkció minden alkalommal működésbe lép, ha a fényképezőgép érzékeli, hogy a fotózni kívánt téma háttérfényben áll. Az Intelligens Motívumprogram-választó automatikusan felismeri a leggyakoribb fényképezési helyzeteket – portré, éjszakai portré, tájkép, éjszakai tájkép, makró és naplemente -, és átkapcsol a megfelelő motívumprogramra.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés