Connect with us

technokrata

Blu-ray szerves hordozóréteggel

Smart home

Blu-ray szerves hordozóréteggel

Plusz: USB 3.0-as merevlemezek a Verbatimtől.

A Cebiten, március 2-6. között mutatkoznak be a Verbatim újdonságai. Többek között a cég kombinált USB 2.0 és táplált eSATA csatlakozással ellátott új, hordozható merevlemeze, mely 3 Gbit/sec elméleti adatátviteli sebességre képes, feltéve, hogy a másik eszköz támogatja az eSATA szabványt. A táplált eSATA csatlakozó hatszor gyorsabb adatsebességet tesz lehetővé az USB 2.0 szabványnál. Az előre telepített Nero BackitUp4 szoftvernek köszönhetően a parányi merevlemez PC-ről vagy laptopról készített rendszeres biztonsági mentéshez is használható.

A Verbatim az elsők között alkalmazza 1 TB-os USB merevlemezeinél a soros busz harmadik generációját. Az új szabvány 5 Gbit/sec maximális adatátviteli sebességet tesz lehetővé – így tizedannyi idő alatt másolhatók és nyithatók meg a fájlok, mintha a jelenlegi USB 2.0 csatlakozót használnánk. Az USB 3.0 további előnye, hogy az eszközök energiafelvételét a működésükhöz igazítja, így csökkenti az energiafelhasználást.

PowerBay RAID/NAS adattárolás
A termékcsalád a PowerBay DataBank 4 Bay hálózati HDD dokkolót, a PowerBay DataSafe 4 Bay RAID HDD dokkolót (4 merevlemezzel) és a PowerBay Removable Hard Drive rendszert (egy merevlemezzel) tartalmazza. Mindegyikük támogatja a „forró cserét” (hot swap), amelynek révén a rendszer kikapcsolása nélkül is cserélhetők a védőburkolattal ellátott (500 GB, 1 TB vagy 2 TB kapacitású) merevlemezek.

A NAS funkciói lehetőséget biztosítanak a hálózaton elérhető számítógépek tartalmának tükrözésére a távoli biztonsági mentés érdekében, az eSATA alapú gyors tükrözésre, hardver-alapú adattitkosításra és RAID 6 adatmentésre és -visszaállításra. RAID 6 módban akkor is menthetők az adatok, ha a második merevlemez meghibásodik a fájlrendszer újraépítése közben – ez RAID 5 módban nem lehetséges. A PowerBay DataSafe 4 Bay RAID háromféle csatlakozással köthető a számítógépekre: eSATA-val a gyors átvitel érdekében, USB 2.0-vel a széleskörű kompatibilitás érdekében, és FireWire 800-at az iMac, MacPro és MacBook számítógépekhez. A NAS előre telepített Acronis biztonsági mentési szoftverrel rendelkezik.

Blu-ray – AZO
A 2x BD-R LTH típusú (szerves hordozóréteggel ellátott) Blu-ray lemezek mostantól AZO technológiával készülnek. Az anyavállalat, a Mitsubishi Kagaku Media által kifejlesztett új technológia a Verbatim CD-R és DVD-R lemezeinél alkalmazott hordozórétegen alapul, amely megbízhatóságot, stabilitást és hosszú életet biztosít a korongoknak. A Blu-ray lemezek a belső gyűrűig nyomtathatóak, és karcmentes bevonattal vannak ellátva, amely megvédi a lemezt a karcoktól, ujjlenyomatoktól és portól – így elkerülhetőek a felvételi és lejátszási hibák. A termék március elejétől érhető el, 10-es csomagban.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu