Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar robotok egymás ellen

Smart home

Magyar robotok egymás ellen

Hazánk legrangosabb robotversenye Dunaújvárosban.

Kétfős csapatok harcolnak távvezérlésű robotokkal Magyarország legnagyobb robotversenyén, az áprilisban megrendezésre kerülő II. Robotino Olimpián és II. Mobil Robot Kupán. A hazai rendezvénynek második alkalommal is a Dunaújvárosi Főiskola ad otthont. A rendezvény kapu lehet az ötven éves hagyománnyal bíró, jövőre Londonban megrendezésre kerülő WordSkills versenyre.

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Dunaújvárosi Főiskola és a Festo közös szervezésében a robotika legrangosabb hazai versenye, a II. Robotino Olimpia. Február 28-ig lehet még jelentkezni háromfős szakközépiskolai vagy kétfős egyetemi-főiskolai csapatokkal, az idei évben ugyanis két verseny kerül megrendezésre. Felsőoktatásban tanuló hallgatók részére kiírták a jelentkezést a II. Robotino Olimpiára, és a nagy sikerre való tekintettel az idei évben szakközépiskolai tanulók részére is kiírtak egy versenyszámot a szervezők. A középiskolai csapatok a II. Mobil Robot Kupára nevezhetnek. Mindkét rendezvénynek a Dunaújvárosi Főiskola ad otthont 2010. április 19-20-án.

A megmérettetés kétnapos és Festo Robotino programozási feladatokból áll, melyek során a Robotino-k egyéni számokban és páros küzdelmekben vesznek részt az erre a célra kialakított küzdőtéren. A versenyt elsősorban műszaki pályára készülő hallgatók és diákok szakmai fejlődésének és kompetenciáik kiterjesztésének érdekében hirdetik meg a szervezők. Céljuk, hogy a kutatás-fejlesztésbe is bevonják a műszaki pályára készülő fiatalokat.

A jó helyzetfelismerés, az együttműködés és a kreativitás elengedhetetlen. A tavalyi versenyen a változó környezethez legjobban alkalmazkodni képes csapat nyert. Az önjáró robotok az idei évben nem csak önállóan és egymás ellen küzdenek majd, hanem kapcsolatba kerülnek más automatizált eszközökkel is.

A hazai verseny irányadó a nemzetközi szakképzésfejlesztésben, hiszen a világverseny a szakképzéssel foglalkozók egyértelműen legnagyobb fóruma és a szakképzés-diplomácia egyik legfontosabb színtere.

Robotino
A Robotino egy ölnyi, 30cm magas önjáró oktatórobot, amely érzékeli a környezetét és reagál is rá. Észleli az akadályokat, képes kikerülni azokat és utasításra célt tud megközelíteni. WLAN kommunikációja lehetővé teszi a vezérlő számítógéppel történő folyamatos kétirányú információcserét, de a robotok teljesen autonóm működésre is képesek megírt és letöltött program szerint.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés