Connect with us

Hirdetés

technokrata

Energiaforgalmazóvá válik a Google

Smart home

Energiaforgalmazóvá válik a Google

A világ legnépszerűbb internetes keresőjét működtető cég leányvállalatán, a Google Energy LLC-n keresztül energiakereskedői engedélyért folyamodott az Egyesült Államok szövetségi energiaszabályozási felügyeletéhez (FERC).

Ha megkapja a felhatalmazást, akkor úgy tevékenykedhet, mint egy energiaszolgáltató – önállóan adhat-vehet elektromos áramot a szabadpiacon.

A Google nem közli, hány adatközpontot üzemeltet, ám becslések szerint ezek ellátása összesen 30-50 megawatt energiatermelő kapacitást köt le, ami megfelel egy komolyabb elektromos erőmű teljesítményének. A társaság 2007-ben jelentette be, hogy teljes egészében át akar térni a zöld energia felhasználására, ennek jegyében például 1,6 megawatt kapacitású napelemrendszerrel fedte le főhadiszállását és megpróbálja alternatív forrásból származó árammal üzemeltetni létesítményeit.

A FERC-engedély birtokában a közvetlen árampiaci szerepvállalás mellett bekapcsolódhatnának a szén-dioxid-kvóták adásvételébe és az energia-nagykereskedelembe. Mivel a Google nem termel jelentős mennyiségű áramot, számíthat az energiapiaci verseny felett őrködő FERC jóindulatára. A Microsoft és az Intel a Google-éhoz hasonló terveket dédelget.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés