Connect with us

Hirdetés

technokrata

Svájci ösztöndíj az IBM-nél

Smart home

Svájci ösztöndíj az IBM-nél

A legjobb közép- és kelet-európai informatikus hallgatókat keresik egy 3-6 hónapos szakmai gyakorlatra az IBM zürichi laboratóriumába.

A Great Minds 2007-es indulása óta a zürichi labor összesen 10 diákot fogadott egy-egy 3-6 hónapos gyakornoki program keretében. A nemzetközi tehetségekből álló csapatba mindkét évben bekerült egy-egy magyar hallgató is: 2007-ben Szombath István, 2008-ban pedig Paljak Gergely, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egykori informatikus hallgatói.

Paljak Gergely, a Great Minds 2008-as magyar nyertese szerint ez az ösztöndíj egy egyedülálló szakmai lehetőség: „Nagyon inspiráló volt a kinti környezet, s ezt csak tovább fokozta a sokféle ember, kultúra és gondolkodásmód találkozása. Tetszett, hogy a gyakornoki program alatt is teljes értékű kollégaként tekintettek rám, s érdekesnek találták azokat a kutatásokat, amikben még itthon vettem részt a kiutazás előtt.”

A zürichi IBM laboratórium Great Minds kezdeményezése a jövő nemzedék innovátorait szeretné elérni, a közép- és kelet-európai országok kiemelkedő kutató tehetségeiből merítve. Ezért a „Great Minds 2010”-re bármely közép-kelet-európai informatikus hallgató jelentkezhet, aki a beadás időpontjában nappali tagozatos mesterképzésben vesz részt.

A pályázat benyújtásához angol nyelvtudásra, angol nyelvű önéletrajzra és motivációs levélre, valamint egy szintén angol nyelvű oktatói vagy dékáni ajánlásra van szükség. Az IBM november 2. és december 9. között fogadja a jelentkezéseket. A pályázatról bővebben >>

Az IBM zürichi kutatólaboratóriumáról
Az IBM zürichi kutatólaboratóriuma az IBM kutatásának európai részlege. Ez a világviszonylatban 8 laboratóriumot és kb. 3500 munkavállalót magába foglaló hálózat a világ legnagyobb számítástechnikai kutatószervezete. A zürichi laboratóriumot 1956-ban alapították, s jelenleg körülbelül 330 munkavállalót alkalmaz, több mint 30 országból. Világviszonylatban is kiváló kutatások és kiemelkedő tudományos eredmények fűződnek a labor nevéhez, a legjelentősebb: két Nobel-díj. A zürichi kutatólaboratórium kutatási tevékenységének spektruma az alaptudományoktól és a fizikai és matematikai alapkutatásoktól kezdve az informatikai rendszerek és szoftverek fejlesztésén keresztül az újszerű üzleti modellek és szolgáltatások tervezéséig, nagyon sokszínű.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés