Connect with us

technokrata

Vegyen Blu-ray lemezeket ön is!

Smart home

Vegyen Blu-ray lemezeket ön is!

Ha nem zavarja a korongok magas ára – összefog a magyarországi Blu-ray szakma.

Együttműködést terveznek a hazai Blu-ray HD-lemez forgalmazók és a Blu-ray lejátszók, HD TV-k gyártói a Blu-ray formátum népszerűsítése érdekében. Együttműködési szándékát már jelezte a hazai filmforgalmazók közül a Budapest Film, a Fórum Home Entertainment, az InterCom és a Select Video, a készülékek gyártói közül pedig az LG, a Panasonic, a Philips, a Samsung, a Sony és utóbbi Playstation3 üzletága is, illetve a Media Vision DVD és Blu-ray authoring és sokszorosító, valamint házimozi-szobatervező és kivitelező stúdió. Az összefogás éppen időszerű, hiszen hazánkban is rengeteg háztartás rendelkezik már HD vagy HD ready TV-vel, valamint ma már a Blu-ray lejátszók is elérhető áron kaphatók.

Az a tapasztalat, hogy rengetegen vásárolnak HD TV-t anélkül, hogy tudnák, milyen tartalommal tölthetik fel azt a kívánt képminőség elérése érdekében. Éppen ezért a friss összefogás célja a HD TV vásárlók megfelelő informálása. Ugyanakkor fontosnak tartja a filmrajongók – mozilátogatók, DVD vásárlók – elérését is. Ezen kívül szükségesnek ítéli az áruházak, szakkereskedések alkalmazottainak folyamatos oktatását is, hogy ők a lehető legnagyobb szakértelemmel tudják tájékoztatni a vásárlókat és érdeklődőket a Blu-ray formátumról és a hozzá kapcsolódó termékekről.

A filmforgalmazók Blu-ray HD-lemez kínálata folyamatosan bővül, 2009-ben olyan sikerfilmek várhatók, mint a Gladiátor, a Bond sorozat, a Terminátor – Megváltás, az Angyalok és démonok, a Halálos iram, a Transformers 2., a Közellenségek, a Jégkorszak legújabb része és a teljes jeges trilógia, valamint a Disney klasszikusa, a Hófehérke.

A piac 2009 végéig
A GfK felmérése alapján az év végéig összesen 40 ezer darab Blu-ray lejátszásra alkalmas készülék (asztali és PS3 konzolok képében) kerül a magyar háztartásokba. Ezzel szemben HD(-ready) televízióból egy nagyságrenddel többet találunk az otthonokban: az év végéig összesen 832 ezer darabbal gazdagodnak a magyar lakások. A furcsa kettősség oka egyrészt a DVD-khez képest magas ár, másrészt a kéklézeres filmkínálat viszonylag szerény volta: ez utóbbiból eddig nagyjából 200 vált kereskedelmi forgalomban elérhetővé Magyarországon.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin