Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rendkívül nagy látószögű új zoom objektív

Smart home

Rendkívül nagy látószögű új zoom objektív

A Nikon bemutatta az AF-S DX NIKKOR 10-24 mm f/3.5-4.5G ED objektívet.

Az új NIKKOR DX-formátumú, nagy látószögű zoom objektív gyújtótávolság-tartománya 15 milliméternél kezdődik, FX/35 mm-es formátumban kifejezve. Az újdonság tökéletes eszköz lehet azon felhasználók számára, akik nagy látószöget igénylő helyzetekben, például egy kicsi szobában akarnak fényképezni, illetve építészet- vagy tájképfotózással foglalkoznak.

Ludovic Drean, a Nikon Europe objektívekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: ˝Ez a nagyszerű új objektív tökéletesen illeszkedik a Nikon D300 és a Nikon D90 felhasználóinak igényeihez, de a többi középkategóriás digitális tükörreflexes fényképezőgépünkkel is remekül együttműködik. A Silent Wave Motornak köszönhetően a beépített motor nélküli gépekkel – például a D40-nel és a D60-nal – is használható. A kedvező ár valójában nem tükrözi az objektív kiváló minőségét: a modell nagy teljesítménye, minimális torzítása és az összeszerelés minősége szinte megegyezik az AF-S DX Zoom-Nikkor 12–24 mm f/4G IF-ED objektívével˝.

Az AF-S DX NIKKOR 10–24 mm f/3.5-4.5G ED objektív gyújtótávolság-tartománya 10-24 milliméter, ami FX/35 milliméteres formátumban kifejezve 15-36 milliméternek felel meg. A gyűrű típusú Silent Wave Motor (SWM) jóvoltából az automatikus élességállítás halk és gyors. Az optikai rendszert a digitális tükörreflexes gépekkel való használatra optimalizálták: ED üvegelemet és aszférikus lencsetagot is tartalmaz. A képalkotási teljesítménye kiemelkedő, nagy felbontású, nagy kontrasztú képeket készít, egyúttal minimálisra csökkenti a kromatikus eltérést.

A belső élességállítás (IF) révén élességállítás közben az objektív hossza nem változik, ami növeli a tartósságot, továbbá lehetővé teszi nehezebb tartozékok alkalmazását is. Az objektívnek két élességállítási módja van – M (manuális élességállítás) és M/A (automatikus élességállítás manuális prioritással). Az M/A mód lehetővé teszi az azonnali, egyszerű átváltást az automatikus és a manuális élességállítás között, még automatikus élességállítás közben is, az élességállító gyűrű elforgatásával.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés