Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legkisebb, full HD-s kamerája

Smart home

A világ legkisebb, full HD-s kamerája

GPS-alapú megjelölés, hatalmas videofelbontás, érintőképernyő – csak néhány a kis eszköz tudástárából.

A Sony TG5 fantázianevű kézikamerája számos tekintetben az elsők között van a hasonló termékek között. Például azzal tűnik ki a tömegből, hogy 1920×1080 AVCHD videó készítésére képes, vagyis ha a vele rögzített felvételt full HD-s televízión nézzük vissza, akkor sem fog zavaróan kockásodni a kép. Emellett 10-szeres optikai zoomra képes, aminek használhatóságáról optikai képstabilizátor gondoskodik.

A 2,4 megapixeles CMOS érzékelővel ellátott kamera belső memóriájának kapacitása a korábbi 8 GB-ról duplájára, 16 GB-ra nőtt. Emellett belekerült egy GPS modul is, melynek köszönhetően lehetőség nyílik geotaggingre – felvételeinkhez pontos koordinátát is rendelhetünk. 2,7 colos LCD-je a mostani divatnak megfelelően érintésérzékeny, rajta keresztül a megújult grafikus kezelőfelület kínál lehetőséget képeink, videóink gyors kezelésére.

Persze mindez egyáltalán nem olcsó. A Japánban debütáló készülék indulóára 1200 dollár körül alakul, ami magyar pénzben kifejezve nagyjából negyedmillió(!) forint.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés